Osram ultraviyole lamba

Arkadaşlar çalışmış olduğum iş yerinde ultraviyole 4 Watt lamba kullanılıyor. Aynı özellikte ve aynı dalga boyunda 18 Watt veya 36 Watt modeli varmı? Bu konuda yardımcı olur musunuz?
20171216_133638.jpg

Lamba ne amaçla kullanılıyor?

Öğrenci olduğunu görüyorum, umarım bu lambanın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorsundur. Gerekli tedbirleri almazsan gözlerinde katarakt, ciltte de ciddi yanıklara sebep olur.

Yok ustam öğrenci değil cam fabrikasında tekniker olarak calisyoru. camların yönlerini belirlemek için kullanıyoruz.
Dediğiniz gibi tehlike ancak biz kapalı kutu içerisinde 3mm delikler açarak buradan camların yönlerini bakıyoruz.böylece oparatorlerin gözlerini akmıyor.

Neden 36 w veya 18 w istedim. Çünkü 4 Watt olan lambanın beslemesi swichmod beslemeli olduğu için çok arıza veriyor.
Büyük lamba olursa normal florasan lamba gibi çalıştırmayı düşünüyorum. Bir tane blacklihgt 36 Watt lamba aldık denedik dalga boyları tutmadığı için işimize yaramadı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
istanbul menevşe işhanının hemen yanında bir ampulcu var, ben zamanında oradan almıştım. Adamda her türlü ampul var. Adını hatırlamıyorum, ama orada sorsan mutlaka bilirler.

Ben senin yerinde olsam 3mm den de olsa o lambanın ışığına koruma gözlüğü olmadan bakmam. UV-C ışığı en zararlı olanı. TIG kaynağı yaparken de açığa çıkan o. Korumasız tişörtle TIG yaptım "bize birşey olmaz, atın ölümü arpadan olsun" ayaklarıyla, 1 hafta cilt yanıklarıyla süründüm :D

istanbul menevşe işhanının hemen yanında bir ampulcu var, ben zamanında oradan almıştım. Adamda her türlü ampul var. Adını hatırlamıyorum, ama orada sorsan mutlaka bilirler.

Ben senin yerinde olsam 3mm den de olsa o lambanın ışığına koruma gözlüğü olmadan bakmam. UV-C ışığı en zararlı olanı. TIG kaynağı yaparken de açığa çıkan o. Korumasız tişörtle TIG yaptım "bize birşey olmaz, atın ölümü arpadan olsun" ayaklarıyla, 1 hafta cilt yanıklarıyla süründüm :D
Bana da oldu ustam.hem de 3 tekniker arkadsimla beraber.ultraviyole bi alet tamir ediyorduk.3 muzde aynı odadaydik..tabi ne olduğunu bilmeden onumuze attılar tamir edin diye..ucumusde geceyi acilde geçirdik..ama hicbirimizin bundan haberi yok..:)daha once kaynak almıştı gozumu ama bunun acisi bambaskaymis gerçekten.

Keleşoğlu Elektrik dükkanın adı (menevşenin hemen solunda 2.katta) kartı vardı bende yollarım isterseniz telefonunu vs.

Uv yanığı üzer :)

Ustalarim ben Denizli den yazıyorum. Internet ten alabileceğimiz bir yer varmi

Keleşoğlu Elektrik olarak yaz google , iletişimden irtibata geçip isteklerini iletebilirsin üstad.

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri