Otomasyonu öğrenme yolum nasıl olmalı?

w1llgraham

Üye
Merhabalar bu sene önlisans mekatronik okumaya başlayacağım. Otomasyon alanına duyduğum yoğun ilgi nedeniyle 1-2 haftadır günümün büyük bir kısmını ayırarak kendimi yavaş yavaş bu dalda geliştirmeye başladım. Bu sürede kumanda ve güç devreleri, yıldız-üçgen bağlantılar, panolarda kullanılan elemanların detaylı işlevleri, pano dizimi ve panoda bir sorun olduğunda bunu nasıl algilayabilecegim hakkındaki temel bilgileri kavradım. Ayrıca duyduğum kadarıyla sektörde yaygın kullanılan eplan projelerini okumayı ve temel düzeyde kumanda, güç devresi tasarlamayı öğrendim. Şimdi bu temel bilgileri pekiştirip PLC öğrenmeye geçmeyi planlıyorum. Henüz fiziksel olarak uygulama imkânım olmadığı için factory io gibi simülasyon programlarında yapay zekadan aldığım saha senaryolarını veya kendi kurguladığım projeleri factory ioda da kurgulamayi deneyecegim. Otomasyon bir cok alana ayrılığından ve araştırmaya yeni yeni başladığımdan bu öğrendiklerim yeterli olacak mı olmayacak mı konusunda kafam bir hayli karışık bu yuzden de sektördeki tecrübeli insanlara sormak istiyorum. Öğrenme asamalarimda gözden kaçırdığım veyahut sahada mutlaka işine yarar bunu kesinlikle öğren dediğiniz başka konular var mıdır?

* Çok fazla emek sarfetmeniz lazım, hiç bir zaman yetmeyecek.
* Hidroliği hidrolikçiden daha iyi bilmeniz lazım.
* Mekaniği mekanikçiden iyi bilmeniz lazım.
* proje okumayı iyi bilmeniz lazım.
* Program ile birlikte donanımıda iyi bilmeniz lazım.
* Piyasada kullanılan tüm plc markalarını bilmeniz lazım. (siemens, omron, schneider, gmt, ... )

Nasıl başlarsanız öyle devam eder, ben hurda makineler ile başladım, bu lanet üstümden hiç kalkmadı, o gün bugündür sürekli kimsenin çalıştırmadığı hurda makineleri teslim ederler yeni pano hazırlarım.

* Çok fazla emek sarfetmeniz lazım, hiç bir zaman yetmeyecek.
* Hidroliği hidrolikçiden daha iyi bilmeniz lazım.
* Mekaniği mekanikçiden iyi bilmeniz lazım.
* proje okumayı iyi bilmeniz lazım.
* Program ile birlikte donanımıda iyi bilmeniz lazım.
* Piyasada kullanılan tüm plc markalarını bilmeniz lazım. (siemens, omron, schneider, gmt, ... )

Nasıl başlarsanız öyle devam eder, ben hurda makineler ile başladım, bu lanet üstümden hiç kalkmadı, o gün bugündür sürekli kimsenin çalıştırmadığı hurda makineleri teslim ederler yeni pano hazırlarım.
Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Yolum bir hayli uzun ve öğrenecek çok şeyim var. Ama öğrenmeye de aç biri olarak bu yolun her ne kadar zorlu olacağını bilsem de bu sektörde öğrendiğim her yeni bir şeyin ileride karşılığını olacağını bilmek muhtemelen içimdeki hevesi asla söndüremeyecek.

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri