w1llgraham
Üye
Merhabalar bu sene önlisans mekatronik okumaya başlayacağım. Otomasyon alanına duyduğum yoğun ilgi nedeniyle 1-2 haftadır günümün büyük bir kısmını ayırarak kendimi yavaş yavaş bu dalda geliştirmeye başladım. Bu sürede kumanda ve güç devreleri, yıldız-üçgen bağlantılar, panolarda kullanılan elemanların detaylı işlevleri, pano dizimi ve panoda bir sorun olduğunda bunu nasıl algilayabilecegim hakkındaki temel bilgileri kavradım. Ayrıca duyduğum kadarıyla sektörde yaygın kullanılan eplan projelerini okumayı ve temel düzeyde kumanda, güç devresi tasarlamayı öğrendim. Şimdi bu temel bilgileri pekiştirip PLC öğrenmeye geçmeyi planlıyorum. Henüz fiziksel olarak uygulama imkânım olmadığı için factory io gibi simülasyon programlarında yapay zekadan aldığım saha senaryolarını veya kendi kurguladığım projeleri factory ioda da kurgulamayi deneyecegim. Otomasyon bir cok alana ayrılığından ve araştırmaya yeni yeni başladığımdan bu öğrendiklerim yeterli olacak mı olmayacak mı konusunda kafam bir hayli karışık bu yuzden de sektördeki tecrübeli insanlara sormak istiyorum. Öğrenme asamalarimda gözden kaçırdığım veyahut sahada mutlaka işine yarar bunu kesinlikle öğren dediğiniz başka konular var mıdır?