Otomatik Şamandıra sistem tavsiyesi

Merhaba yine ben :) Bu RF sistemli şamandıra 31,5 kv tan etkilenir mi? Etkilenir diye düşünüyorum ama sağlıklı bir veri bulamadım. Sondaj pompa binasının hemen 10-20 metre yakınından 2 tane hat geçiyor.
RF kumanda yapmıştım. sistemleri etkilendiğini ben bizzat test ettim gözlemledim. evet etkileniyor. .şifre kodlarını hata toleransını genişletmek zorunda kaldım bu yüzden. belirli zamanlarda kumandanın çalışmadığını gördüm. hemen o an osiloskop ile izlediğimde havada rf sinyallerini etkileyen parazit olduğunu gördüm. çok hassas olan şifreleme sistemini daha yumuşak hale getirdim diyebiliriz. ancak benim şifreleme yöntemim farklı idi özel bir şifre sistemi kullanmıştım onu da belirteyim. bu parazit sorununu rf sistemindeki kodlar ile çözebilmiştim. o günden sonra öyle bir sorun yaşamadım .
 
Konu sahibi ortada yok! Sorunu çözmüş olabilir?

Bence de, RF/Radyo Frekans sistemi ile çalışan (LoRa/Long Range) modüllerle, şamandıraya ilave bir adet sviç ile sorun çözülür. LoRa sinyali iletmek için, yanındaki arduino/esp8266'da yorumlamak için gerekli. @paskomya usta, senin "gemiye" de bundan lazım.;) Tepki süresinde veriyi gönderme, alma ve işleme süresi için saniyelik gecikmeler olur.

Henüz çözmedim ama ben bu konuda bahsedilenleri anlayabilecek kadar profesyonel değilim malesef :)
En son aşağıdaki ürünü alıp stoklara geldiğinde wifi kuru kontak röle ile otomasyon yapmayı düşündüm.

https://novato.com.tr/urun/tuya-mini-wifi-kuru-kontak-role/

Saygılarımla.
 
Henüz çözmedim ama ben bu konuda bahsedilenleri anlayabilecek kadar profesyonel değilim malesef :)
En son aşağıdaki ürünü alıp stoklara geldiğinde wifi kuru kontak röle ile otomasyon yapmayı düşündüm.

https://novato.com.tr/urun/tuya-mini-wifi-kuru-kontak-role/

Saygılarımla.
Bu tür ürünler TUYA ya da SONOFF veya benzeri uygulamalar ailesine dahil ürünler. Kendi sunucuları ve uygulamaları ile internet olan her yerden çalıştırılabilirler. TUYA destekli priz ve RGB lambam var. Bunları aynı zamanda köy yerinde, bağlı modeme ulaşılabilir olduğu sürece, şebeke elektriğinin olup olmadığını anlamak için kullanıyorum. Modemin bataryası var ve ayrıca akü sisteminden sürekli şarjda.
Bir de MQTT çerçevesinde RemoteXY, Adafruite, Google Firebase, vb servis sağlayıcılar var. Ayrıca sadece yerel ağa bağlanabilen ve Home Assistance gibi ev otomasyon ürünleri bünyesinde kontrol edilebilen yapıda ürünler mevcut. Wifi üzerinden, evin ışıkları, panjurları, kombisi, robot süpürgesi, fırını derken epeyce geniş bir alan.;)

İlk adımı ilgili cihazı kendi uygulamasından TUYA için Tuya Smart veya Smart Life ile cihaza bağlanıp evinizdeki modemin şifresini cihaza kaydetmek. Gerisi cihaz kontrolü internet olan her yerden telefonunuza gelmiş oluyor.
 
Bende geçen sene tatile giderken terasımdaki topraksız tarım seramın yok olmasına içim elvermediğinden bir otomasyon sistemi yapmıştım.

En çok da depoyu doldururken sorun yaşadım. Az da olsa çıldırtacak derece.

*****
RCWL-1655 Ultrasonic sensor ile uyguladım. 30 cm ölü alanı olduğunu gördüm. iptal oldu.
SPAD (Single Photon Avalanche Diodes) matrisi kullanan TOF0400C ile uyguladım. Sudaki yansımalar yüzünden mesafeyi unstable gönderiyordu. iptal oldu.Ama resimde görülen peristatik pompalardan gübreyi verince (80 ml ) verince su kolaid yani puslu bir çözelti haline gelince mesafe verisi düzgün geliyordu.
****

Bende en son manyetik röleli şamandıra kullandım. Android bir arayüz e bağladım. ESP32 ile hem manuel hemde otomatik çalışır hale getirdim.(ulaşamam sorunu olmasına karşın). Herhangi bir aksilik için birde ip kamera bağladım. 700 km öteden sadece noktadan noktaya wifi ile hem izledim hem müdahale ettim. Yakındaysam görmek için 2 LCD çaktım.

Kısaca wifi varsa esp32 + Röle modülü + en uygun şamandıra +kod yeterli olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • 12.jpeg
    12.jpeg
    276.5 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,647
Mesajlar
940,060
Kullanıcılar
454,221
Son üye
Safaaa
Geri
Üst