Merhaba , adım erkan
yaklaşık 5-6 senedir otomatik bariyer ve kapı sistemlerinin montajı ve bazı kısım parçaların imalatını yapmaktayız.
Bariyer kendiliğinden inip kalkma arızası aşağıdaki durumlardan olabilir ;
1-) Bariyer buton kablosunda gerçekten bir kısa devre su alma gibi sorun varsa bariyeri tetikliyor olabilir.
2-) Bariyer alıcısı bozulmuş olabilir.
3-) Aynı yada benzer kumandadan yakında kullanan birisi olabilir ve alıcı tetik alabiliyor olabilir .
4-) kumanda butonları (çin malı yada yerli malı kumandalarda , kesinlikle başımıza gelmiş bir durumdur) güvenlik görevlisinin cebinde zaman zaman basılı kalıyor olabilir.
5-) Bariyer kendiliğinden iniyor ise , bariyer
Elektronik kartlarının neredeyse tamamında otomatik kapama özelliği vardır. Bu özellik kapıyı açıpta içeri girip açık unutulmasını önlemek için yapılmış bir özelliktir. Şayet fotosel açısı içerisinde herhangi bir cisim yok ise , bariyer elektronik kartın özelliğine göre 5-60 snye içersinde otomatik kapama yapar. Bu otomatik kapama özelliği genelde elektronik kart üzerindeki swichlerin ( 1 on 2 off 15 snye gibi) kapalı yada açık olma durumuna göre aktif olabilir.
6-) Piyasadaki kumandaların %90 'ı fix code sistemi ile çalışır , buda kopyalanabilme özelliği ortaya çıkarır. Çin malı herhangi bir anahtarcıda bulabileceğiniz kumandalar ile bariyer kumandalarını kopyalayabilirsiniz. Bunu önlemek için rolling code (sürekli değişken kod) özellikli kumanda ve alıcı sistemlerini kullanmanızı tavsiye ederim.
7-) Bariyerin araba üzerine düşmüş olması aracın fotosel açısı içersinde olmadığını gösterir. Fotosel sistemi NC ( normally closed) normalde kapalı şekilde çalışır . Buda fotoselde herhangi bir arıza olması durumunda sistemin kapalı devre özelliği yitireceğinden ( devredeki akım kesileceğinden ) bariyer çalışmaz. Fotosel aynı zamanda NO (normally open) normalde açık , yani buton gibide çalışabilir. Bu bağlantısı ile alakalı birşeydir.
Kumanda tanıtımı alıcının üzerindeki tuş ile yapılır , jumperleri bilmiyorum belki çok eski bir sistem olabilir .
9-) Redüktör arızası durumunda bariyer ya inmez , yada sesli bir şekilde titreyerek iner kalkar , Kendiliğinden inip kalkma sorunu kesinlikle redüktörden kaynaklamaz. Redüktör sistemi sadece
Elektrik kesintilerinde manuele alma ve motor hızını belli bir oranda düşürmek için kullanılır.
10-) Bazı yerli üretim fotoseller rölelerinde son zamanlarda sorunlar çıkmaya başlamıştı. fotosel normal çalışıyor gibi gözükmesine rağmen çalışmıyordu , böyle birşeyde denk gelmiş olabilir.
yinede her türlü sorunlarınız için
[email protected] adresinden bana ulaşabilirsiniz.