multilaz
Üye
Merhaba ustalarım.Otomotiv teknolojisi bölümü okuyorum.Geçtiğimiz günlerde elektrik hocam bana proje ödevi verdi.ödev konusu okulda bulunan kartal modelindeki aracın manuel cam sistemini otomatik yapmak.ilk önce kolay göründü işin kolayına kaçmak hazır alıp takarım fikri gelişti zihnimde malum öğrenci zihniyeti işte ama tutmadı tabiki...Hoca bana mekanik olan parçaları hazır kullanabileceğimi ancak elektronik sistemini kendimin yapmak zorunda olduğumu söyledi.yapmam gereken şey:
cam en üste çıktığı ve en alta indiği zaman motor zorlandığı anda devre motora giden elektriği kesecek.internette araştırdım elime ciddi bir bilgi geçmedi zorlanan motora nasıl bir uygulama yapmalıyız bir çok elektronikçiye sordum umutsuz dediler yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar
cam en üste çıktığı ve en alta indiği zaman motor zorlandığı anda devre motora giden elektriği kesecek.internette araştırdım elime ciddi bir bilgi geçmedi zorlanan motora nasıl bir uygulama yapmalıyız bir çok elektronikçiye sordum umutsuz dediler yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar