otomatik ileri geri swiç

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,189
Puanları
156
Yaş
47
arkadaşlar alüminyum profil kesen makinemiz var starta bastığımızda 1-0-2 pako şalterden manuel kumanda ederek 1 ileri 2 geri yaparak kesme yapıyoruz ben pako şalteri kullanmadan sadece starta basarak geri olan testereyi swiçle ileri gönderip profili kestikten sonra tekrar oto olarak geri gitmesini ve geri pozisyonundaki swicin stop ettirmesini istiyorum daha sonra tekrar starta basarak aynı işlemi sürekli nasıl sağlarım 1 açık 1 kapalı kontağı olan swiç aladım ancak tamamlayamadım olmadı. aşağıda yani swice basınca 1 açık 1 kapalı ve yukarıda swici bırakınca 1 açık 1 kapalı yani toplam 4 kutuplu swiç varmı varsa bu olayı onunla çözebilirmiyim veya farklı önereceğiniz ne var yardımcı olaursanız sevinirim teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşım sadece swiç ile çözemiyorsan röle kullanırsın,siviçle röleyi kumanda edersin röleden istediğin kadar açık veya kapalı kontak alırsın.
3-4 kutup enversör kontaklı röleler var,bunlarla işini görürsün.
kolay gelsin
 
role adı soyadı markası tipi cinsini belirtirmisiniz lütfen teşek.
 
geri için koyduğun svicin normalde açık kontağından start bilgisini geçirerek testere geride iken testerenin çalışmasını sağla sonrada testere çalışınca ileri yön kontaktörünü bir zaman rölesi kullanarak çektir.zaman dolunca geriye doğru gelmesi için geri yön kontaktörünü geri yön svicinin üzereinden beslersen geriye gelince zaman rölesi sıfırlanır ve devre restlene bilir .... böyle birşey dene yebilirsin.....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,902
Mesajlar
921,517
Kullanıcılar
451,050
Son üye
bayGizem35

Yeni konular

Geri
Üst