Otomatik Kumanda İleri Mühendislik

hakan06

Üye
Katılım
10 May 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
40
elimde 3 adet motor var 3 motorda bir hatta su basıyor hatttaki suyun basıncına göre. basınc röleleri kullanılmakta ( pros) hattın basıncı 2-3 arası bir motor 3-4 arası iki beraber motor 4-5 arası 3 motor birden calışacak.(hatta daimi su harcanıyor) motorların eskimemesi için motorun calışma sırası degişecek 4-5 bara ilk gelişte 1. motor 4-5 bara ikinçi gelişte 2. motor 4-5 bar ücüncü gelişte 3. motor calışacak. 3-4 bara ilk gelişte 1. ve 2. motor calışacak 3-4 bara 2. gelişte 2.3. motor 3-4. bara 3.gelişte 1. ve 2. motor çalışaacak. çoooookkk uyraştım motor sıralamalarında takılıyorum. yardımcı olurmusunuz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bunu bilse; yapmak için yazacak kadar zaman yeterdi. hakan06 arkadaş sen biraz daha çalış sonunda doğru yolu bulacaksın
 
kontaktör ile :)
 
Kardeş kontaktör ve röleler vasıtasıyla belki yaparsın ama dünya kadar malzeme kullanman gerekir... Oysa bir Akıllı röle yada PLC ile daha kolay ve daha ucuza yapabilirsin...
 
işi logoya cevirdim inşallah yaparım biraz daha uraşım
 
logo ile yaparsınız bence de ama imkan varsa plc kullanmanızı öneririm
 
logo ile olur sıkıntı çekersen yardımcı oluurum
 
sn. hakan06,

cozume yol gostermesi acisindan asagidaki semadan faydalanabilirsiniz. semadaki start butonu yerine basinc prosestatinin acik kontagini koyacaksiniz. kontak her kapanisinda sirasi ile a-b-c rolelerini cektirecektir.

uc farkli prosestat icin bu devreden uc tane kurmaniz ve birbirine gore oncelik siralamasini belirlemeniz halinde istediginiz calisma sekli saglanacaktir.

kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,871
Mesajlar
921,177
Kullanıcılar
450,992
Son üye
Muhsink69

Yeni konular

Geri
Üst