Otomatik Kumanda programı ve kumanda sorusu

mhmtdgn

Üye
Merhabalar. Arkadaşlar rica etsem bana yardımcı olabilirmisiniz?
İlk olarak otomatik kumanda programları çizebileceğim ve çizdiğim devrelerin çalışmasını görebileceğim bir program var mı?

2.si ise; 3 fazlı asenkron motoru 3 ayrı yerden kumanda edilecek.

1-) Devrede tek yönlü ve çift yönlü butonlar bulundurulacak.Röleli kesik süreklü çalışacak.

2-) Devrede aşırı akım rölesi kullanılacak AŞIRI AKIM rölesi attığında sistemin enerjisi kesilecektir.

Yardımcı olursanız çok sevinirim abilerim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekts işimi görür mü arkadaşlar?

Moderatör tarafında düzenlendi:
neden kimse ilgilenmiyor ya? ben birşeyler yapmaya çalıştım doğru mu ? bilmiyorum lütfen yardım edin arkadaşlar

kardeş aşırı akım rolesini koymamıssın birde m kontaktörünün kapalı kontağını niye kullanmışsın şekil doğru eksikler var birde sigorta koymamıssın

abi ekts programında aşırı akm rölesini kullanamadm m kontaktörnn ilk açk kontağını koydm kesik çalştrma çalşmadı m in kapalsını koynca devreye girdi elimi çekince durdu

R kontaktörünn açık kontağyla değiştirdim m kontağı bu şekilde oldu devre çalştı ama emin değilim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çizdiğin devre doğru fakat 3 start butonunada mühürleme kontağı koymana gerek yok bir tane koysan yeterlidir

Çizdiğin devre doğru fakat 3 start butonunada mühürleme kontağı koymana gerek yok bir tane koysan yeterlidir

teşekkür ederim sayende güzel bir şey öğrendim

mhmtdgn kardeşim ben yeni merak saldım bu işe ;
röleli kesik çalışma ne demektir ve o R fazından soraki soldan 4. butona bastıgında (diğerlerinden farklı butona) , M kontaktörünün cektiğini görüyorum , bırakınca da çekili kalıyor mu kalıyorsa nasıl ??

mhmtdgn kardeşim ben yeni merak saldım bu işe ;
röleli kesik çalışma ne demektir ve o R fazından soraki soldan 4. butona bastıgında (diğerlerinden farklı butona) , M kontaktörünün cektiğini görüyorum , bırakınca da çekili kalıyor mu kalıyorsa nasıl ??

Kesik çalışma eliniz butona bastığı sürece motor çalışır , elinizi çektiğiniz zaman durur.Sürekli çalışma ise stop butonuna basana kadar motorun çalışmasıdır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,336
Kullanıcılar
453,628
Son üye
büsrademir

Yeni konular

Geri