değerli üyemiz klasik otoklavdan bahsediyorsunuz.siz şunu yaparsanız olayı bence cok kolay halledeceksiniz.klasik otoklavın calışmasını inceleyiniz vede diğer otoklavda eksik olan vede hatalı calışmayı kolayca bulursunuz.genelde bu tür sistemlerde kullanılan selonoid vanalar problem yaratmakta ya bobini yanmakta yada içerisindeki mekanizma zamanla bozulmaktadır.
Merhaba
Yazılan bilgileri baştan beri takip ediyorum.Konserve sterilizasyon prosedürü hakkında bilgim yok,fakat tıbbi el aletlerimi sterilize etmek için 110 derece santigrat 2 atü ve de 20 dakikalık bir süreyi de ayarlayabilen bir basınç kabı yapmıştım.5 seneden fazla sürekli kullandım artık emekli de olduğum için kullanmıyorum.Özetle sizdeki durum biraz farklı kaba konan konservelerin ağızları lehimli olduğuna göre bir konserve kutusunun içinde bir basınç oluşuyor bir de esas kabın içinde.Bu iki basınç farkı konserve kutularında deformasyona sebep oluyor.Yalnız konserve kutularında hiç hava kalmazsa (tam-full-silme doldurulursa) ve de lehimlenir içindeki sıvı miktarı da minimum olursa kutularda genleşme de minimum olacaktır.Kabın basınç ayarı da çok önemlidir.Kullanılan tahliye selenoidlerin kesinlikle buharda kullanılan selenoidlerden(ben sirai marka kullanmıştım)kullanmak lazım.Yani basıncı kaçırmaması gerekir.Tabiidir ki basınç tahliye vanalarının yayları sık sık kontrol edilmeli kalibrasyona dikkat edilmelidir.(yaylar istenen basıncın üstüne çıktığında hassas bir şekilde açmalı)Prensip olarak otoklav için yazacaklarım,sizin çalışma datalarınızı bilmediğim için şimdilik bu kadar.Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?