jalepone
Üye
- Katılım
- 24 May 2011
- Mesajlar
- 11
- Puanları
- 1
- Yaş
- 36
Konserve imalati yaptığımız bir fabrikada otoklav olarak otomatik otoklav kullanıyoruz.Aslında sağlıklı olarak kullamıyoruz desem daha doğru olur kanımca. Şöyle ki, otomatik otoklava attığımız özellikle haşlama (nohut, fasulye, barbunya, bezelye vb.) ürünler, otoklavdan fiziksel bombaj yaparak yani kutular deforme olmuş şekilde çıkmakta. Ne ilginçtir ki, bu problemi çoğu kez yaşarken, bazen problem yapan ürün problemsiz çıkabilmekte otoklavdan. Elbette bu problem de bizim için (işletme açısından) çok ciddi bir problem. Üç aydır bu problem üzerine kafa yoruyoruz, fakat bir neticeye ulaşmış değiliz. Teknik olarak ilgi alanımız da değil. Ama işte fabrikada sorumlu olduğumuz için bu problemi de çözmek bizim başımıza kaldı. Şimdi problem, otoklavdan mı, otomasyondan mı, üründen mi yoksa prosesten mi kaynaklanmakta? Şu bilgiye de vermeden geçmeyeyim: Aynı ambalajda aynı ürün klasik otoklavdan problemsiz olarak çıkmakta. Bu da şu demektir ki, problem, üründen ya da prosesten kaynaklanmamakta.
Otoklavı yapan firma da iflas ettiği için teknik destek almamız oldukça zor oluyor. Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların her türlü fikirlerini paylaşmasını bekliyorum...
Otoklavı yapan firma da iflas ettiği için teknik destek almamız oldukça zor oluyor. Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların her türlü fikirlerini paylaşmasını bekliyorum...