Otomatik senkronoskop !

Foon06

Üye
Katılım
16 Şub 2016
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
38
Selam arkadaşlar,

Alternatörün frekansıyla şebekenin frekansını ayarlayan arada ki faz açısını ayarlayabilen otomatik senkronoskoplar var mıdır acaba, bilginiz var mı ? Manuel olarak bizi bu ayarla uğraştırmayıp, bizim yerimize bu işi yapan dijital bir cihaz var mıdır ? Teşekkürler...
 
bu tür senkronoskop roleleri piyasada mevcut bulunuyor elektrik üretim santrallerinde generatörler bu role sayesinde paralele alınır. ucuz bi role olduğunu sanmıyorum :))
 
Teşekkürler arkadaşlar.
 
Şimdi şöyle, bu cihazlar jeneratörün dizel ya da benzinli motoruna etki ederek ayar yapıyorlar, benim istediğim bunu frekansları düzelterek yapması hani dc ac çeviriciler gibi sadece elektriği düzenleyen faz çakışmasını engelleyen şebekeye basmak için ??
 
şimdi şöyle bişey var bu role 3 kapsamda komut verir
1. generatör gerilimi ile Şebeke gerilimini eşitlemek için rotora uygulanan uyartım gerilimini artırıp azaltmak.
2. generatör frekansını şebeke frekansına eşitlemek içinde governoru ( generatör hızını ayarlayan sistem) açma kapama verir.
3. son olarakta hem frekans hem gerilim hemde faz açıları eşitlendiğinde kesiciye kapama verir ve generatör paralele alınmış olur.(Bunlar elektrik üretimi yapan santrallerde geçerlidir)
yalnız sen nasıl bi fikir düşünüyorsun yada nasıl birşey yapmak istiyorsun onu tam olarak açıklayabilirmisin?

son olarakta frekansın generatör,alternatörün devriyle alakalı olduğundan devire müdahale etmeden düzeltebileceğini zanetmiyorum..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,855
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst