gerilim ve akım koruma rölesi, teşekkürler hocamSigorta kutusunu büyüttün ve elinizden geldiğini kadarı düzeltmeniz.
Arkadaşların tavsiyelerine uymaniz.
Ne gibi koruma rölesi takılacak?
Kolay gelsin sağlıcakla
doğru hatta bizim binadaki komşuya C25 sigorta takılmışKonutlarda C tipi sigorta kullanılmaz . Yüksek güçlü cihazlara özel linye ( 20 A sigorta) aydınlatmalar için ayrı linye ( 10 A sigorta) , prizler için ayrı linye ( 16 A sigorta) çekilir normalde! Sizin çetele doğruysa amcam s.... ş sıvamış kafasına göre tesisatı.
Katliam yasasını ! ,bu gibi durumları içine alacak şekilde genişletmeli.Bişeee olmaz abeyy .O tablo,zaten toptan yenilenmesi lazım ! Ozaman,yapılmak istenilenlerde ( ana sigorta ilaveside ! ) yeni panoya ilave edilir.İyi bir elektrikçi bulunuz dediğimizde höykürenler ! ,bu tablonun resmini çekip,salonlarına assınlar .
Bilmediği yerden sormuşsunuz bence .ona sordum hatta c ile b farkı ne diye bir şey olmaz senin sigortalar iyi deyip gitti
gerilim ve akım koruma rölesi, teşekkürler hocam
doğru hatta bizim binadaki komşuya C25 sigorta takılmışkontrol ettim onda da durum aynı mı diye
teşekkürler hocam, iyi elektrikçi bulmaya çalışıyorum geçen birini çağırmıştım fazla alakalı sıkıntım var diye ona sordum hatta c ile b farkı ne diye bir şey olmaz senin sigortalar iyi deyip gitti
çok teşekkürler hocam detaylı bilgi için, aynen alt kısım boşta görünüyor hepsi yukardan geliyor, dediğiniz gibi aşağıya alan açılıp röle vs. oraya taşınırsa ekstra alan açılır. söylediklerinize istinaden araştırma yapacağım, elektrikçi arayacağım. evet forumda baya bilgi edinmeye çalıştımSanırım siğorta kutusu altında kablo yoktur .
Olsada bir iki adettir .
Bu alt kısma üst siğorta kutusu gibi siğorta kutusu yapıp foto görsel gibi yapmak .
Kabloların uzunluğu kısalığı dikkate alınarak ve faz denğesi kurularak .
Simdiki siğorta kutunuzdaki kaçak akım koruma rölesi yerine 4 adet siğorta fazlalaştırılarak toplam 10 adet siğorta .
Kablo linyelerini numara verilerek ne nereyi kontrol edildiğini proje çıkartılıp .
Sİğorta değerleri tesbit edilip ( kullanılan ürünlerin watt ve amper değerleri )
Büyük ihtimalle olacak
10A aydınlatma linye linyesi
16A priz linye devresi
B tipi siğortalar .
Ana siğorta ?
Sayaç panosu ( fotosu ) siğorta değeri .
Sanırım forumda dolaşılmış araştırma yapılıp bilğiler edinilip konu açılmış gördüm .
Kolay gelsin . Sağlıcakla .
Ekli dosyayı görüntüle 112539
hocam aynen en başta bende sordum bunun normal olmaması lazım diyeNedense kablolarda güzel bir soslu spagetti gibi . Görünce ağzım sulandı . Hatta biri çatalı takıp bazı yerlerini almaya çalışmış ama olmamış herhalde . Sigortanın girişine kaçmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?