Otomatik sigorta sayısı azaltma ve koruma rölesi

sunbury

Üye
Herkese merhabalar, iyi akşamlar. Müsadenizle saçma da olsa bir şey danışmak istiyorum.

Benim sigorta trifaze sistem. 6 tane de otomatik sigorta var. Tesisatta yeterli yer olmadığı için gerilim ve akım koruma rölesi takamıyorum. Bu yüzden şöyle bir şey sormak istiyorum, lambaları diğer sigortalara dağıtıp oradaki otomatik sigortaları çıkarsam, gerilim ve akım koruma için yer açsam çok mu saçma olur ?

Mesela benim sistemde 2 numaradaki B16 sigortaya sadece bildiğimiz ocak bağlı çakmaklık için, fırın vs. yok.

Buzdolabı, çamaşır makinesi vs. motorlu aletlerde C tipi otomatik sigorta var.

Dağıtım sanırım kötü yapılmış buatta değil direkt sigorta kutusunun orada birleştirilmiş bazı kablolar. Bunu tabii ki ustalarımız daha iyi bilir ama benim gördüğüm her yerde tekli kablo oluyor sigortalarda.

Lambalar 9-15W led ampüller. Oturma odası, yatak odası ve salonda TV var. Çalışma odasında da bilgisayar vs. var.

Görüşleriniz nedir koruma ekleme gibi bir şeye hiç bulaşmasam daha mı sağlıklı olur ?

1733867556746.png

1733867514991.png

Son düzenleme:
Konutlarda C tipi sigorta kullanılmaz . Yüksek güçlü cihazlara özel linye ( 20 A sigorta) aydınlatmalar için ayrı linye ( 10 A sigorta) , prizler için ayrı linye ( 16 A sigorta) çekilir normalde! Sizin çetele doğruysa amcam s....ş sıvamış kafasına göre tesisatı.

Son düzenleme:
Sigorta kutusunu büyüttün ve elinizden geldiğini kadarı düzeltmeniz.
Arkadaşların tavsiyelerine uymaniz.

Ne gibi koruma rölesi takılacak?

Kolay gelsin sağlıcakla

Son düzenleme:
Katliam yasasını ! ,bu gibi durumları içine alacak şekilde genişletmeli ;).Bişeee olmaz abeyy :D.O tablo,zaten toptan yenilenmesi lazım ! Ozaman,yapılmak istenilenlerde ( ana sigorta ilaveside ! ) yeni panoya ilave edilir.İyi bir elektrikçi bulunuz dediğimizde höykürenler ! ,bu tablonun resmini çekip,salonlarına assınlar;) .

Son düzenleme:
Sigorta kutusunu büyüttün ve elinizden geldiğini kadarı düzeltmeniz.
Arkadaşların tavsiyelerine uymaniz.

Ne gibi koruma rölesi takılacak?

Kolay gelsin sağlıcakla
gerilim ve akım koruma rölesi, teşekkürler hocam

Konutlarda C tipi sigorta kullanılmaz . Yüksek güçlü cihazlara özel linye ( 20 A sigorta) aydınlatmalar için ayrı linye ( 10 A sigorta) , prizler için ayrı linye ( 16 A sigorta) çekilir normalde! Sizin çetele doğruysa amcam s.... ş sıvamış kafasına göre tesisatı.
doğru hatta bizim binadaki komşuya C25 sigorta takılmış :) kontrol ettim onda da durum aynı mı diye
Katliam yasasını ! ,bu gibi durumları içine alacak şekilde genişletmeli ;).Bişeee olmaz abeyy :D.O tablo,zaten toptan yenilenmesi lazım ! Ozaman,yapılmak istenilenlerde ( ana sigorta ilaveside ! ) yeni panoya ilave edilir.İyi bir elektrikçi bulunuz dediğimizde höykürenler ! ,bu tablonun resmini çekip,salonlarına assınlar;) .

teşekkürler hocam, iyi elektrikçi bulmaya çalışıyorum geçen birini çağırmıştım fazla alakalı sıkıntım var diye ona sordum hatta c ile b farkı ne diye bir şey olmaz senin sigortalar iyi deyip gitti :)

gerilim ve akım koruma rölesi, teşekkürler hocam
doğru hatta bizim binadaki komşuya C25 sigorta takılmış :) kontrol ettim onda da durum aynı mı diye
teşekkürler hocam, iyi elektrikçi bulmaya çalışıyorum geçen birini çağırmıştım fazla alakalı sıkıntım var diye ona sordum hatta c ile b farkı ne diye bir şey olmaz senin sigortalar iyi deyip gitti :)

Sanırım siğorta kutusu altında kablo yoktur .
Olsada bir iki adettir .
Bu alt kısma üst siğorta kutusu gibi siğorta kutusu yapıp foto görsel gibi yapmak .
Kabloların uzunluğu kısalığı dikkate alınarak ve faz denğesi kurularak .

Simdiki siğorta kutunuzdaki kaçak akım koruma rölesi yerine 4 adet siğorta fazlalaştırılarak toplam 10 adet siğorta .
Kablo linyelerini numara verilerek ne nereyi kontrol edildiğini proje çıkartılıp .
Sİğorta değerleri tesbit edilip ( kullanılan ürünlerin watt ve amper değerleri )

Büyük ihtimalle olacak
10A aydınlatma linye linyesi
16A priz linye devresi
B tipi siğortalar .
Ana siğorta ?
Sayaç panosu ( fotosu ) siğorta değeri .

Sanırım forumda dolaşılmış araştırma yapılıp bilğiler edinilip konu açılmış gördüm .

Kolay gelsin . Sağlıcakla .

1733867514991.png

Sanırım siğorta kutusu altında kablo yoktur .
Olsada bir iki adettir .
Bu alt kısma üst siğorta kutusu gibi siğorta kutusu yapıp foto görsel gibi yapmak .
Kabloların uzunluğu kısalığı dikkate alınarak ve faz denğesi kurularak .

Simdiki siğorta kutunuzdaki kaçak akım koruma rölesi yerine 4 adet siğorta fazlalaştırılarak toplam 10 adet siğorta .
Kablo linyelerini numara verilerek ne nereyi kontrol edildiğini proje çıkartılıp .
Sİğorta değerleri tesbit edilip ( kullanılan ürünlerin watt ve amper değerleri )

Büyük ihtimalle olacak
10A aydınlatma linye linyesi
16A priz linye devresi
B tipi siğortalar .
Ana siğorta ?
Sayaç panosu ( fotosu ) siğorta değeri .

Sanırım forumda dolaşılmış araştırma yapılıp bilğiler edinilip konu açılmış gördüm .

Kolay gelsin . Sağlıcakla .

Ekli dosyayı görüntüle 112539
çok teşekkürler hocam detaylı bilgi için, aynen alt kısım boşta görünüyor hepsi yukardan geliyor, dediğiniz gibi aşağıya alan açılıp röle vs. oraya taşınırsa ekstra alan açılır. söylediklerinize istinaden araştırma yapacağım, elektrikçi arayacağım. evet forumda baya bilgi edinmeye çalıştım :)

Nedense kablolarda güzel bir soslu spagetti gibi . Görünce ağzım sulandı . Hatta biri çatalı takıp bazı yerlerini almaya çalışmış ama olmamış herhalde . Sigortanın girişine kaçmış.
hocam aynen en başta bende sordum bunun normal olmaması lazım diye :) çünkü araştırıp gördüğüm kadarıyla herkes tek kablo getiriyor ama benim sigortada ortaya karışık bir şey çıkarmışlar :)

Forum istatistikleri

Konular
130,047
Kullanıcılar
453,017
Son üye
cnturkmenoglu00

Yeni konular

Geri