Otomatik sigorta sayısı azaltma ve koruma rölesi

sunbury

Üye
Herkese merhabalar, iyi akşamlar. Müsadenizle saçma da olsa bir şey danışmak istiyorum.

Benim sigorta trifaze sistem. 6 tane de otomatik sigorta var. Tesisatta yeterli yer olmadığı için gerilim ve akım koruma rölesi takamıyorum. Bu yüzden şöyle bir şey sormak istiyorum, lambaları diğer sigortalara dağıtıp oradaki otomatik sigortaları çıkarsam, gerilim ve akım koruma için yer açsam çok mu saçma olur ?

Mesela benim sistemde 2 numaradaki B16 sigortaya sadece bildiğimiz ocak bağlı çakmaklık için, fırın vs. yok.

Buzdolabı, çamaşır makinesi vs. motorlu aletlerde C tipi otomatik sigorta var.

Dağıtım sanırım kötü yapılmış buatta değil direkt sigorta kutusunun orada birleştirilmiş bazı kablolar. Bunu tabii ki ustalarımız daha iyi bilir ama benim gördüğüm her yerde tekli kablo oluyor sigortalarda.

Lambalar 9-15W led ampüller. Oturma odası, yatak odası ve salonda TV var. Çalışma odasında da bilgisayar vs. var.

Görüşleriniz nedir koruma ekleme gibi bir şeye hiç bulaşmasam daha mı sağlıklı olur ?

1733867556746.png

1733867514991.png

Son düzenleme:
mantıklı hocam ben direkt farklı renkli kablo ile sağlarız diye düşündüm ama eyv sağolasın bu şekilde de anlaşılır

Tüm kablolar değişimi olursa iyi olur
Kablolar rengi rengine, direk eksiz kablo ve kesiti uygunluğu olmalı.

Kolon tesisatındaki sorun tekrar sorun yaratmasın .
Ekler var galiba .
Belki de kolon tesisatınız boru içinde kablo ek ek yapılmış olabilir .

Sayaç panosu size ait sigorta ve diğer ürünlerin fotoları.

Size ait 300mA kaçak akım rölesi varmi.
Veya binaya ait 300mA kaçak akım rölesi
1 adet olmalı.

Diğer dairelerde sizin gibi soslu makarna kırmızı kablolar mi var ?

Kolay gelsin sağlıcakla.

Son düzenleme:
Tüm kablolar değişimi olursa iyi olur
Kablolar rengi rengine, direk eksiz kablo ve kesiti uygunluğu olmalı.

Sayaç panosu size ait sigorta ve diğer ürünlerin fotoları.

Size ait 300mA kaçak akım rölesi varmi.
Veya binaya ait 300mA kaçak akım rölesi
1 adet olmalı.

Diğer dairelerde sizin gibi soslu makarna kırmızı kablolar mi var ?

Kolay gelsin sağlıcakla.
Komple değişkliğe gidersek muhtemelen öyle olacak, ben çıkış yani dağıtımdaki kabloları belki tespit etme amaçlı kullanabiliriz diye düşündüm farklı renklerdeki makaronları.

panoya gidip baktım sanırım bu hocam kaçak akım korumalı termik şalter.

1733932948504.png

herkesin saati farklı bu şekilde sigortalar eklenmiş. biri saat için, sağ taraftaki daireye çıkan şalter

1733933031560.png

diğer daireler daha kötü durumda hocam aslında bu konuda bir şey danışmak istiyorum. ben şimdi kendi eşyalarımı vs. korumaya çalışıyorum iyileştirmeye çalışıyorum ama topraklama ve nötr ortak sonuçta onlarda olacak problem herkesi etkiliyor değil mi ? mesela baya oldu ama bir ara kaynak makinesini daireden uzatma prizle çalıştırmışlar, daireden aşağı sarkıtıp. bu ana şalter atmıştı ama bence ömrünü tamamlamak üzere :) çünkü switch aşağıya düşmemiş tam az bir şey düşmüş, bir indirip kaldırayım dedim sonra elektrik geldi.

2014 yılında tamamlanmış bina, 10 senelik, fakat sanırım hiç bakım vs. yapılmamış elektrik tarafında. bunu bizim komşulara anlatabilir miyim çok bilmiyorum :)

Komple değişkliğe gidersek muhtemelen öyle olacak, ben çıkış yani dağıtımdaki kabloları belki tespit etme amaçlı kullanabiliriz diye düşündüm farklı renklerdeki makaronları.

Ekli dosyayı görüntüle 112554

herkesin saati farklı bu şekilde sigortalar eklenmiş. biri saat için, sağ taraftaki daireye çıkan şalter

Ekli dosyayı görüntüle 112555

diğer daireler daha kötü durumda hocam aslında bu konuda bir şey danışmak istiyorum. ben şimdi kendi eşyalarımı vs. korumaya çalışıyorum iyileştirmeye çalışıyorum ama topraklama ve nötr ortak sonuçta onlarda olacak problem herkesi etkiliyor değil mi ? mesela baya oldu ama bir ara kaynak makinesini daireden uzatma prizle çalıştırmışlar, daireden aşağı sarkıtıp. bu ana şalter atmıştı ama bence ömrünü tamamlamak üzere :) çünkü switch aşağıya düşmemiş tam az bir şey düşmüş, bir indirip kaldırayım dedim sonra elektrik geldi.

2014 yılında tamamlanmış bina, 10 senelik, fakat sanırım hiç bakım vs. yapılmamış elektrik tarafında. bunu bizim komşulara anlatabilir miyim çok bilmiyorum :)
Ürünler çok eski evet.
Bahsettiğiniz şalterin az bir şey aşağı düşmesi trip konumuna yani hata konumu oluyor. O şalteri selektif tiplerle değişebilirsiniz. Yine de sizin daireyi etkilemesi biraz zor ihtimal gibi bence.
Parafudr ve gerilim kontrol rölesi de ekleyebilirsiniz sisteme. Özellikle parafudr oldukça işe yarar.

Gittikçe batıyoruz eski tesisat ben kaçar .
Elektrikci bulunup tesisat iyileştirmesi hakkında ne yapılabilinir konuşulup ve tartışılıp iş başlanması .

Tesisatınıza takmak istediğiniz akım ve gelirim koruma rölesinin hakkında bilgiler verip arkadaşların yorumlarını beklemeniz .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

Ekli dosyayı görüntüle 112554

Ekli dosyayı görüntüle 112555

Bakanların gözlerine sürûr veren bir kablo pabucu uygulaması.
-Koy oğlum çekici kafasına!
-Usta bu pabuçlar kabloya çok büyük.
-Birşey olmaz oğlum seneye de kullanırlar.

Ürünler çok eski evet.
Bahsettiğiniz şalterin az bir şey aşağı düşmesi trip konumuna yani hata konumu oluyor. O şalteri selektif tiplerle değişebilirsiniz. Yine de sizin daireyi etkilemesi biraz zor ihtimal gibi bence.
Parafudr ve gerilim kontrol rölesi de ekleyebilirsiniz sisteme. Özellikle parafudr oldukça işe yarar.
Aynen hocam benim daire tarafında onları eklemeyi düşünüyorum, detaylı baktıracağım.

Gittikçe batıyoruz eski tesisat ben kaçar .
Elektrikci bulunup tesisat iyileştirmesi hakkında ne yapılabilinir konuşulup ve tartışılıp iş başlanması .

Tesisatınıza takmak istediğiniz akım ve gelirim koruma rölesinin hakkında bilgiler verip arkadaşların yorumlarını beklemeniz .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....
evet detaya indikçe durum kötüleşiyor gibi valla hocam :)

Bakanların gözlerine sürûr veren bir kablo pabucu uygulaması.
-Koy oğlum çekici kafasına!
-Usta bu pabuçlar kabloya çok büyük.
-Birşey olmaz oğlum seneye de kullanırlar.

değişik bir şey denemeye çalışmışlar galiba banttan pabuca dönüştürmüşler :)
3 kA sigortalar,10 kA olacak !

hiç dikkat etmemiştim hocam çok sağolun, o tarafı da değiştirmek gerekecek öyleyse

Forum istatistikleri

Konular
130,299
Kullanıcılar
453,556
Son üye
Diaries

Yeni konular

Geri