Otomobil radyosu arızası hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -taha-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

-taha-

Katılımcı Üye
merhaba bir oto radyosu var çalışmaya başlayınca bir entegre ısınıp 2 dk içinde ses gidiyor. içini söküp baktım sıvı teması oxsitlenme vardı. temizledim fakat ısınma devam ediyor entegre lv5692 diye bir entegre arızalı olabilir diye yenisini alıp değiştirdik yine ısınıyor. şemasını nasıl bulabilirim. AGC-1220RF PCB MODELİ. resim ekte

Ekli dosyalar

• shared image (12).webp
    shared image (12).webp
    329.8 KB · Görüntüleme: 12
Entegre dökümanını inceleyince usb portları beslemesi ile ilgili olduğunu yazıyor . Yani sanki olmasa da olur . Entegreyi kaldırıp çalıştırmayı denediniz mi ?

Entegre dökümanını inceleyince usb portları beslemesi ile ilgili olduğunu yazıyor . Yani sanki olmasa da olur . Entegreyi kaldırıp çalıştırmayı denediniz mi ?
Sadece USB ile alakalı değil kartın genelini besliyor. Datasheet de multi regülatör yazıyor. Oyüzden denemedim

DC beslemeler için osiloskop ile ripple kontrolü yaptınız mı?
Yok yapmadım eğer isterseniz yapabilirim sema olmadığı için çok ölçüm yapmadım termal kamera ile ısınan parçalara baktım ısınan entegre ler var ama kıyas çıkaracak bir cihaz ve sema olmadığından tespit yapamadım ne bozuk diye

Yok yapmadım eğer isterseniz yapabilirim sema olmadığı için çok ölçüm yapmadım termal kamera ile ısınan parçalara baktım ısınan entegre ler var ama kıyas çıkaracak bir cihaz ve sema olmadığından tespit yapamadım ne bozuk diye
Voltaj regülatörlerine gelen parazitli gerilimler bu elemanlarda ısınmaya neden oluyor . Bakmakta fayda var osiloskop ile .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri