p channel mosfet hakkında

Cortex M0 çekirdekler için Keil 32Kb sınırlamasını kaldırdı. Bu açıdan avantajlı.
Birde düşük güç için stm32L serileri var.
CM3 çekidekli F103 düşünüyorsan elimde bi dünya çin işi kit var. Duruyorlar.
Yanlış hatırlamıyorsam Proton kullanıyordun. Platform olarak mbed e de bakabilirsin. Derleyicisi eskiden on-line idi. Şİmdi off-line olarak da çalışabiliyor.
İstersen arduino altyapısını da stm ile kullanmak mümkün. Kütüphaneleri vs. açısından hızlı iş veya prototip çıkarmak için avantajlı.

stmf103vet6 ya baktım şimdi 512kbit flash ı var. bunu ancak 5 senede doldurum ben. dma var çok iyiler ya.
evet proton kullanıyorum halen. uygun fiyata var ise bu kitlerden almak isterim.

Öncelikle ne yapmak amaçlanıyor ona bakılmalı.
Dokunmatik ekranla, sdcard la vs. uğraşmayı amaçlıyorsan üzerinde ekranı, soketi vs olan bir kit tercih edilebilir. Özellikle donanım sorunları ile uğraşmadan yazılım ile uğraşılacaksa iyi bir seçim olur.
Yok donanım tasarımı vs. ile de uğraşılacaksa benim tercihim tüm pinleri çıkarılmış sadece mcu içeren kartlar.

STM yapımı, üzerinde ST-Link de olan kitler dışında bir kit için programlayıcı da gerekir. Gerçi DFU gibi şeylerde var ama özellikle başlangıçta el altnda olması iyi olur.
Programlayıcı olarak jtag için j-link iyidir. Ama çok daha ucuz olan ST-linkV2 de gayet güzel iş görür. Üstelik mcu dan sadece 2-3 pin kullanmak yeterli olur.

512 Kb için sınırlaması olmayan bir derleyici gerekli. Yani ya kürek yada GCC.. Galiba IAR ya da Atollic de kod sınırlamasını kaldırmış ama nereyi kısıtlamış bilmiyorum.
GCC için IDE olarak emblocks-codeblocks veya cocox a bakılabilir.

Uygun fiyat için aliexpress.

Forum istatistikleri

Konular
129,892
Kullanıcılar
452,777
Son üye
Phaidon57

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri