Panasonic Plazma tv açılmama sorunu

Catacata

Üye
Merhaba ustalarım, tv düğmesine basıldığında power kartında giriş 220voltun olduğu yerde iki adet röle çekip birakiyor ve smps kartindaki büyük kondansatorlere 300 volt geliyor geri kesiyor. Stand by ışığı sürekli yaniyor. Smps deki arizadan mi diğer kartlardaki arizadan mi kendini korumaya mi aliyor, çalışma prensibi ya da arizanin nerden kaynaklandığı konusunda bilgisi olan var mi?
IMG_20250113_095614.jpg

IMG_20250107_094120.jpg

IMG_20250113_095546.jpg

Bu tv plazma tv ise yaşı yaklaşık 15 yıl ve üzeredir diye tahmin ediyorum.

Ortadaki büyük güç kartı üzerindeki bazı kapasitörlerin kuruduğunu kapasite kaybı yada esr yükselmesi nedeniyle görev görmediğini düşünüyorum.

Kartın üzerinde test point çıkışları varsa voltaj takibi, yoksa şemasını araştırıp şemaya göre çıkışları ölçüp voltajlar olması gerektiği gibi olup olmadığını ölçmekle işe başlayın.

Kolay gelsin. Saç baş yolduracak bir arıza gibi görünüyor.

Günaydın, nacizane faydası olabilir,kumanda düğmesinden açma tuşuna sürekli basılı tutun en az 10 sn. kadar ekranın açılması lazım kendi içinde tetiklemeyi birden fazla gerçekleştirecek sonrasında umarım açılır,kolay gelsin.

Günaydın, nacizane faydası olabilir,kumanda düğmesinden açma tuşuna sürekli basılı tutun en az 10 sn. kadar ekranın açılması lazım kendi içinde tetiklemeyi birden fazla gerçekleştirecek sonrasında umarım açılır,kolay gelsin.
Dediğiniz gibi denedim açılmamıştı, açma kapama tuşu ile sırayla yandaki tuslara da basılınca açıldı, umarım bu bilginin herkese faydası olur, teşekkürler
Bu tv plazma tv ise yaşı yaklaşık 15 yıl ve üzeredir diye tahmin ediyorum.

Ortadaki büyük güç kartı üzerindeki bazı kapasitörlerin kuruduğunu kapasite kaybı yada esr yükselmesi nedeniyle görev görmediğini düşünüyorum.

Kartın üzerinde test point çıkışları varsa voltaj takibi, yoksa şemasını araştırıp şemaya göre çıkışları ölçüp voltajlar olması gerektiği gibi olup olmadığını ölçmekle işe başlayın.

Kolay gelsin. Saç baş yolduracak bir arıza gibi görünüyor.
Evet dediğiniz gibi eski tv çok karışık bir sistemi var çok kafa patlattim. Kart soketlerinde çıkış voltajlari da yazmamasi cabası sorunu resetleyerek çözdüm teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
130,328
Kullanıcılar
453,615
Son üye
Avokaeydo

Yeni konular

Geri