Sn.3elibrahim,anlattığınız patlayan kondansatör olayında,1000 A Federal marka şalterinde patladığını,KÖK binasında 400 A Scheneider şalterin sağlam olduğunu söylüyorsunuz.Doğrudur doğru olması sizin ortaya koyduğunuz sonuçlara dayanak olmayabilir.KÖK Binasında 400 A AG Panoda 1000 A Şalter seçilmiş olması pek mantıklı değil.Ayrıca nominal Akımların kısa devre durumlarında pekde önemi yok.Önemli olan kısa devre kesme kapasiteleridir.IEE standartlarına göre 2 türlü kısa devre kesme kapasitesi değeri vardır.ICS ve ICU değerleridir.ICS standardında Kısadevreyi kesen şalter tekrar,tekrar kurulup işletilmeye devam edilebilmelidir.ICU standartında ise Kısadevreyi kesen şalter bir kere görev yapabildiyse görevinide ömrünüde tamamlamıştır.Federal şalterler kendi Ar-ge lerinin bir sonucu olarak limitör özelliğine sahiptir.Scneider şalterlerde kendilerine özgü döner kontak sistemine sahiptir.Her iki markanın bu özgün özellikleri nedeniyle kısa devre kesme kabiliyetleri bu özelliklerin bulunmadığı markalara göre büyük üstünlüktür.Yani dmem o ki sizin bahsettiğiniz olayda Federal şalter kendisinden beklenen görevi başarı ile de yapmış olabilir.Ben her iki marka şalterin kısa devre testinede katıldım.Uzun lafın kısası bilhassa şalter konusunda Federal tartışmasız çok çok kalitelidir.Tartışılan ön yargılar ve imajlardır.Kalitenin bir ölçüsü olmalıdır. Vardırda ,halep ordaysa arşında burdadır unutmayalım.Siz sadece tabularınıza dayanarak global şirketlerin gerçekten kaliteli ürünlerini benimseyip,diğerlerine gözlerinizi,kulaklarınızı kapatabilirsiniz.Ben şunu öneriyorum kendi ülkemizin değerlerinede sahip çıkmamız gerekir.Menfaatlerimiz gereği karşımıza çıkan yerli veya yabancı başka marka bir ürünü hemen elimizin tersi ile itmeden.Bir bakmalıyız sertifikaları nelerdir.TSE önüne gelene sertifika veriyor olabilir.KEMA,CESİ gibi laboratuvarlar önüne gelene sertifika vermiyor.Ben Federal markalı ürünleri çok kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.Sizlere soruyorum bu Federal cilerin Sizlerin 1.ligine çıkması için daha ne yapması gerekiyor.Onların yoğunluğunda reklam ve tanıtımın haricinde belkide onlardan fazla akredite laboratuvarlardan test belgeleri var.Benim şahsi görüşüm Federal de 1. lig oyuncusudur.