pano revizyon ücreti

cglryzc

Üye
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
40
Konum
ARTVİN
Merhaba Arkadaşlar.
Ben kompanzasyon panosu revizyonu yapmaya başladım. Revizyondan kastım röle değişimi, röle değişimine bağlı olarak akım trafosu takma, kademe arttırımı amacıyla kontaktör montajı, kondansatör montajı ve elbette ki tasarım. Fakat bu işlere ne kadar fiyat vereceğimi bilmiyorum. Acaba bu tip bir işi sizler ne kadara yapıyorsunuz?
Şimdiden teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Müşterınız, siz işe baslamadan bu kompanzasyon tessınden ne kadar ceza ödemiş, sıze verecegı ücreti ne kadar zamanda amortı eder, bunu hesaplayın tabıı malzeme üsretlerıde var..
 
aslında biz temel olarak kalem kalem işleri ücretlendirmeyi düşündük. Örneğin;
Reaktif güç kontrol rölesi değişimi: 100 tl
akım trafosu montajı: 50 tl
kademe arttırımı: 100 tl
sistem ekipmanları dizaynı: 100 tl
röle ve sistem ayarı: 50 tl
gibi bir ücretlendirme sistemi (buradaki ücretler değişebilir tabii) adil olabilir diye düşündük. böylece yapılan işle alınan ücret eşit olur. çünkü siz de bilirsiniz ki öyle pano var ki bunların hepsini yapıyoruz, öyle pano var ki sadece birini-ikisini yapıyoruz. hepsinden aynı ücret almak doğru olmaz kanımca.
siz de fikirlerinizi ve ücretlendirme skalanızı paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
 
Müşteri, kompanzasyon ünitesinde yapılması gereken revizyon detaylarını bilmez. Müşteri sistemde yapılacak revizyon ne kadar sürede amorti olacağına bakar. Ücretlendirmeyi de ona göre yapmanız gerekir.

Örneğin; Ayda ortalama 300 TL reaktif ceza bedeli ödeyen bir işletme için çıkarmanız gereken revizyon bedeli 1200 TL civarında olmalıdır. Kaliteden ödün vermeden fiyat-performans bakımından en uygun çözümü sunmalısınız.

Müşteri revizyon sonrasında kâr edeceğini görmelidir. Aksi halde reaktif bedel ödemeyi tercih edecektir.
 
arkadaşlar hepiniz fiyatlar vermişsiniz ama fiyat müşteriye göre değişir vallahi o fiyat teklifi senin ustalığında bakar birde arkadaşların dediği gibi müsterinin panosunun durumunada bağlı dizayn mesela 300 tl röle değişimi 150 açıkçası birazda ne tutturabilirsen burası türkiye milletin durumu ortada
 
Bir işe fiyat veririken standartları yapan kişi belirler.Sen teknolojini kaça satacağanı senden başkası bilemez dıyelım kı;
a firması uzakdoğu ürünleri kullanmakta kondansator ve kontaktorlerin ömrü 1 1,5 yılı geçemeyecek siz ise çalışma omru 10 yıl olan kondansatör takıyorsunuz 1 sınıf kontaktor takıyorsunuz rgk rolenız ise devamlı kondansator guçlerıne bakan vs ustunluklerınız var bunu uygun dille müşteriye KARŞI TARAFI (A FİRMASINI)karalamadan anlatın inanınkı bu şekılde kazandığınız müşteriler zor olacak ama sizi kola kolay bırakamaycaktır.Derler kı 3 lira fazla olsun bunlar olsun kesinlikle kaliteden tavız yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,285
Mesajlar
924,981
Kullanıcılar
451,712
Son üye
louygu

Yeni konular

Geri
Üst