pano soru

H@san

Üye
Katılım
31 Mar 2008
Mesajlar
316
Puanları
1
Yaş
51
mrb arkadaşlar.bi ofis 400 adet ups prizi 420 adet şabeke prizi 42 adet 2*16 pl armatür 10 adet fan coıl
buraya bi pano yapacağım.pano da kompanze Şebeke ups ve transfer olacak.yardımlarınızı beklıyorum...........
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
merhaba dediğinden bir şey anlamadım lütfen açık ve anlaşılır uslubla yazarmısın!
 
Prizler için 1x16A C tipi aydınlatmalar için 1x10A B tipi sigortalar varsayarsak fancoillerle birlikte yedek yerde düşünerek yaklaşık 900 kutupluk bir pano olur ki buda yaklaşık 4-5 göz dikili pano olur en az.tabi bunlar için ayrıca şebeke ve ups için giriş şalterleri ve bunların transferlerini eklemende lazım. Yani yazdığınız bu verilerle bu kadar yardım edebilirim. Detay verebilirseniz daha çok faydamız olur.
 
ilgin için teşekkür ederim arkadaşım.işimi halettim.5 göz dikili tip pano yaptım.........ama yinede teşekkür ederim
 
halledebildiğinize sevindim. Panolarla ilgili başka sıkıntılarınız olursa gene yardım ederiz. Çünkü biz bir pano atölyesiyiz ;) iyi akşamlar
 
aselselcan ' Alıntı:
halledebildiğinize sevindim. Panolarla ilgili başka sıkıntılarınız olursa gene yardım ederiz. Çünkü biz bir pano atölyesiyiz ;) iyi akşamlar
Piyano panonun metrekarasini kaça yapıyorsunuz ve iş yeriniz hanği şehirde.
Kolay gele.
 
Merhabalar

Peki panolari neye gore olculendiriyorsunuz? Ornek bir pano hesaplamasi yaparmisiniz bu baslik altinda?
Mesela arkadasin verdigi bilgiler icin 4-5 gozlu bir pano demisiz. Neden 4 veya 5 gozlu pano? Konu hakkinda biraz derinlere inebilirmiyiz lutfen.
 
selamlar,

panoları ölçülendirmek için net formüller yok çünkü değişkenler bir hayli fazla. genel olarak hacim olarak düşünürüz. Şöyleki 60 cm genişliğinde bir panoya sigorta olarak yaklaşık 24 kutup yani 24 tane monofaze veya 8 tane trifaze sigorta sığar yükseklik olarak ise sigortalarda yaklaşık 15 veya 20 cm kabul edilir. Yani bu durumda diyelimki 60 kutup sigortası olan bir pano oluştırmak istersek 1 sıraya 24 kutup koyarsak en az 3 sıra yani 3*24=72 sigorta alır hacim olarak. Yükseklikte 15 cm 1 sıra 3 sıra gerekiyordu bize 3*15=45 25 veya 30 cm de klemens nötr toprak baraları için yer gerekir o zaman panonun yüksekliği 45+30 =75 cm bunun saç kayıpları en az 5 cm olur. yani toplamda dıştan dışa 80 cm yükseklik gerekir. yani panonuz 60cm genişlik 80 cm yükseklik derinlikte standart bu tarz panolarda sıva üstü olursa 20-25 cm yapılır. sonuç : 60*80*25 cm sıva üstü pano ;)
 
selamlar ısıkotomasyon

Atölyemiz istanbul ümraniyede. Piyano panolarda metrekareler değişken. aslında böyle bilgileri daha detaylı konuşmak gerekirsede genel itibari ile çarpanlar 38 den 50 ye kadar çıkabilir. aksesuarlar, hidrolik sistem, pano dizaynı, saç kalitesi (paslanmaz , alüminyum, dkp, pregalvaniz..) , ödeme şekli vs.. bunlar fiyatı etkileyen faktörler.

iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,224
Mesajlar
924,398
Kullanıcılar
451,591
Son üye
karaca001

Yeni konular

Geri
Üst