panoda ilk giriş parafudur mu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodehala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zodehala

Üye
TMŞ + nötür kesmeli otomat + kaçak akım + parafudr ondan sonra sigortalar var

bu dizilimde ana panoiçinde geçerli diğer ev içindeki pano içinde geçerli olmak üzere

normalde fazların ilk girşi parafudur mu olmalı . çoğu yerlerde kaçakakımdan sonra görüyorum

yani pano içinde fazlar doğrudan parafudura girmiş doğru olan bumu ?

Tip 1 parafudr, sayaç öncesi ana sigortaya, 125A kartuş sigorta ile birlikte paralel bağlanır ve topraklanır. Daire panosu girişine de Tip 2 benzer şekilde bağlanır. Bu konuda eski konulara bakınız!
nasıl bağlandığını biliyorum ben onu sormadım ki

Parafudr Çeşitleri Nelerdir?

Parafudlar yüksek gerilim, orta gerilim ve alçak gerilim sistemleri için ayrı ayrı mevcuttur. Alçak gerilim parafudrlar da kendi arasında B, C ve D sınıfı olmak üzere üçe ayrılır.

B sınıfı parafudr, yapının en dış noktasında sayaç öncesi kullanılarak hassasiyeti en düşük, ani aşırı akım iletim kapasitesi en yüksek olanıdır. Gerilimin 1,5 kV ‘tan küçük olmak ve (10/350us) birden fazla olmak kaydıyla her bir faz-toprak için 25 kA , nötr-toprak için de 50kA olmak üzere üç fazlı bir sistem için toplamda 125 kA akımı sorunsuz deşarj edebilir.

C sınıfı parafudr, yapının sayaç sonrasına takılarak B sınıfının iletemediği ani aşırı akımların daha hassas korumayla sisteme girişini engelleyerek toprağa akışını sağlar. Gerilimin 1,5 kV’tan küçük olması kaydıyla (8/20us) herbir faz-toprak için 10kA, nötr-toprak için de 10kA olmak üzere üç fazlı bir sistem için toplamda 40kA akımı sorunsuz deşarj edebilir.

D sınıfı parafudr, korunacak elektronik ürün hedef seçilerek B ve C sınıfı parafudrlardan daha hassas korumalar için tercih edilir. Gerilimin 1,5kV’tan küçük olması şartıyla (8/20us) bir kez 6kA akımı sorunsuz deşarj edebilir. (alıntı)
https://trimbox.com.tr/parafudr-nedir-ve-cesitleri-nelerdir/

demek istediğim

1.seçecenek fazlar direkman doğrudan parafudura girmiş parafudurdan sonra otomata ve kaçak akım rolesine girmiş [bunu bi kaç yerde gördüm ]

2. seçenek : fazlar önce tmş ye girdi sonra 4P otomata sonra 4p kaçak akım rolesine sonra parafdura girdi sonra paralele ile sigortalara

bu seçneklerden 1. sağlıklı olan değilmi

demek istediğim

1.seçecenek fazlar direkman doğrudan parafudura girmiş parafudurdan sonra otomata ve kaçak akım rolesine girmiş [bunu bi kaç yerde gördüm ]

2. seçenek : fazlar önce tmş ye girdi sonra 4P otomata sonra 4p kaçak akım rolesine sonra parafdura girdi sonra paralele ile sigortalara

bu seçneklerden 1. sağlıklı olan değilmi
Siz tek tip parafudurdan bahsediyorsunuz. Sayın @rsimsek ve @adem_cotak 'ın yazılarını inceleyip tiplerine göre hangi parafudurun hangi sırada olması gerektiğini inceleyin. Tek tip parafudur bağlamak yeterli koruma sağlamaz.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri