Panodaki Kaçak Akım Yok Edemiyorum

Katılım
19 May 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
arkadaşlar, bir konuda yardıma ihtiyacım var.
bir elektrik panosu tasarladım.pano üzerinde 36 adet ışıklı buton var. butonlara ait ışıklar normalde butona bastığımda yanması gerekiyor. ancak pano çok karmaşık olduğu için bir şekilde parazit - kaçak akımlar oluşuyor. butona basmadığım halde buton lambaları sönük şekilde yanıyor. veya başka bir butona bastığımda yanındaki butonun lambası da yanıyor. lambayı yakan 18V bir kaçak akım. otomasyon yüzde yüz doğru ancak kablo boyları çok uzun olmasından dolayı bu 18v luk kaçak akımı yok edemiyorum.
pano lambaları 220V'luk lamba olmasına rağmen ( birçok farklı marka denedim.) 18V'da yanıyor.
sorum şu ; lambanın önüne pratik ve ucuz maliyetli öyle bir şey yapmalıyım ki, lamba 220v veya 200v 'un altında yanmasın. veya lambanın üzerine düşen kaçak akımı nasıl yok ederim.
bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Göz lambaların nötr bağlantılarını birbirine köprü atıp en son lambadan mı nötr'e irtibatlandırdınız?
 
- panonun topraklaması mevcut. hemde topraklama çok iyi.
- lambaların nötrleri her 9 tane köprülü, dokuzuncu lambadan nötr barasına iniyor.
 
bunu denedim ancak fayda etmiyor. çok enterasan ama lambaya gelen fazın pano tarafındaki klemensten bağlantısını söküyorum. lambada hiç faz bağlı değilken bile lamba kısıkta olsa yanıyor. pano ile lambalar arasında 20 x 0,75 kablo var. yaklaşık 50 metre mesafede. sanırım kablodan kaynaklı bir kaçak akım var. kabloyu değiştirmem mümkün değil. bu sorunu dirençle veya diyotla veya başka bir şekilde çözebilir miyiz. yardımlarınız için çok teşekkürler.
 
Manyetik alan etkileşimi var o zaman LIHCH kablo değilmi blendajı toprakladınız mı?
 
maalesef elimde blendajlı kablo yoktu. sorununun kablodan olduğuna eminim ama kabloyu değiştirmek benim için çok maliyetli. farklı bir çözümü olabilir mi. ?
 
Led ışıklı buton yerine neon ışıklı buton kullanılabilir diye düşünüyorum ancak elinizde yoksa buda maaliyetli bir çözüm.
 
Led ışıklı buton kullanıyor iseniz bunun yerine neon ışıklı buton kullanabilirsiniz diye düşünüyorum ancak elinizde yoksa buda maaliyetli bir çözüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,465
Mesajlar
927,101
Kullanıcılar
452,022
Son üye
asenkronmotor

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst