Arkadaşlar ben Elektrik-Elektronik mühendisliği 3. sınıf öğrencisiym 2 yıl içinde okulum bitecek mezun olucam ancak arkadaşlarımın arasındaki genel kanı onca zor sınavdan geçtikten sonra okadar fedakarlık yaptıktan sonra en iyi ihtimalle 2 milyar gibi komik bir maaşla işe başlama hayalleri bugün zarar etmeyen ufacık işletmeler bile yeri geliyor trilyonluk projeler alıyor patron 150 milyarlık arabayla geziyor benzin harcaması bile 1 milyaradan aşşağı düşmüyor ( plc otomasyon ve pano işlerinde örnek vermek gerekirse).bizler geleceğin mühendisleri olarak gerekli donanımları kazandıktan sonra kendi işlerimizi kurabiliriz birlikte projeler tasarlayıp üretebiliriz...soruma gelince neden hiçbir zaman gerçekleşmiyor ancak para yok deyip sıyrılmanızı istemiyorum bugün başarılı olanların yüzde 90 nı sıfırdan beş parasız başlayan kişiler yaptıkları şey akılları kullanmaktı hepsi bu...kaldıki kosgeb bugün isteyen herkesi destekliyor....ben modern köle olmak istemiyorum...siz?(burda sistemi eleştirmek değil asıl amacım asıl amacım nasıl şirketlerimizi kurup başarılı olabilirz)
Patronla çalışan arasındaki ilişki bir nevi ortaklıktır... Sahip-köle ilişkisi değil...
Şartname gereği şantiyede Elektrik mühendisi çalıştırmak ZORUNDA olan bir firmada çalışırsanız ve işinize sarılırsanız maaşınız artmaz. Ama çok iyi tecrübeler kazanırsınız...
Firma sistemi gereği, mühendis çalıştıran bir firmada çalışır ve işinize sarılırsanız, firmaya pek çok şey katarsınız...
Hem tecrübeniz, hem maaşınız, hem de sosyal imkanlarınız artar.
Piyasa şartlarını hiç yaşamadan, kendi firmanızı kurar ve iş yaşamına atılırsanız çok yorulur ve üzülürsünüz...
Hayatın kuralı "VERMEDEN ALAMAZSINIZ" !!! "Salla başını, al maaşını" devri biteli çok oldu ! Teknik bilgisi, kişiliği, tutarlılığı vs, olanlar VAZGEÇİLMEZ eleman olur ve istedikleri kariyer ve paraya mutlaka ulaşır...
Olur da bir gün patron olursnız, aynı şeyi elemanlarınızda arayacak ve ona göre maaş vereceksiniz...
Eğer Hulusi Kentmen gibi bir patron bulursanız ortak felsefesi ile çalışabilirsiniz.
"Genel koordinatör olan mühendisin maaşı 8500 TL"
Orta halli Elektrik taahhüt şirketi bu maaşı verecek yapma mardaha hocam yapma))))))))))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?