Patron veya Köle Ol...

Mardahan Hocam bence ben çok iyi örnek oluyorum, gerçekler üzerine yorumlar yapıyorum. Seyrantepe stadını yapan ortakların inşaat firmasının elektrik genel koordinatörü o dediğin rakamın çok uzağında bırakta orta halli elektrik firmasında 8.500 tl maaş nasıl olur abicim, o zaman herkes mühendislik yazsın, ne diye ilk 5 bine girip doktor olmaya ne gerek var o zaman ilk 120 bine girip mühendis olmak varken!!! o dediğin rakamları maaş olarak özel hastanelerde uzman doktorların alabileceği ücrettir. Türkiye sınırları içinde bu ücreti alabilen mühendis sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ha o dediğin rakama yakın maaş alan bir elektrik mühendisi biliyorum orta halli bir taahhüt firmasında, tabii bu kişide patronun damadı!!!! İnanmayan yaşayarak görür, kimseyi inandırmak zorunda değiliz.
 
-dün bir arkadaşımla görüşüyordum taahhüt firmasında çalışıyor şantiye şefi 7 senelik muhendis (elk) itü mezunu aldığı maaş 3100 tl(c.tesi tam zamanlı)
-100 bin liralk maa brakt, restoran at - Hrriyet EKONOM bu haberdeki ayrıyıntıyı(Ama artık ailemle daha çok vakit geçirmek ve sevdiğim işleri yapmak istiyordum. Hayattan daha fazla zevk almak için vakit kalmıyordu.) görebilen beri gelsin göremeyene zaten sözümüz yok.
 
yine yönetim mesajımı silmiş ama ben tekrardan yazıyorum:arkadaşlar bırakın adamlar özelde çalışssın ben kamuya girdikten sonra isterse diğerleri milyoner olsun umrumda olmaz mardahn Allah daha çok verir inşallah
 
Bence bu olayı bir kaplumbaya benzetebiliriz.Eğer sen risk alıp kafanı kabuğundan çıkarıp 1-2 adım atmazsan ne patron nede başarılı olabilirsin sadece yerinde sayarsın.Risk alıyorsan bunun bir bedeli ve mükafatı olmalı.
 
böyle olur hep, okuldan mezun olduğunda ya da okurken tesla sanırsın kendini, piyasa şartları pazarlamacıya çevirir allah yardımcın olsun. bu arada bende öyle hissediyordum kendimi, eski çamlar bardak oldu
 
Sayın Mardahan

Bütün yazdıklarınızı okudum ve sadece böyle düşünen insanların olduğunu bilmek bile mutluluk bunu yazmak istedim.Karşıt görüşlere de saygı duyuyorum.Bizim özel sektörde de, devlette de kendini geliştirmek isteyen,çalışkan, hedefleri olan ve üretmeyi yaşamının amacı haline getirmiş bireylere ihtiyacımız var.Bu bireylerin karşılacağı güçlükler elbette vardır: bürokrasi,torpil,yaşam şartları,maaş ama günümüz de bilgiye ulaşmak herhangi başka bir zaman diliminden daha kolay.
 

Konudaki en güzel ve herşeyi özetleyen cevap....
 
Mühendis, mimar ve şehir planlamacıları için SGK ve EMO ortak çalışmaları sonucunda 2013 yılı asgari brüt maaşı 2700 TL. olarak belirlendi. Bunun altında maaşla mühendis çalıştıranlara büyük cezalar var. Gülsek mi ağlasak mı bilemiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…