Hocam merhaba dediğiniz şekilde CD ROM dan Extract from CD komutu ile eseri seçtim.Bu eserde kayıtta 20kHz ler görülüyor.Protoolsu incelemedim. Cubase ise işyerinde kullanılıyordu. Doğrusu pek te hoşlaşmamıştım. Hem fiyatından dolayı hem de kullanımından dolayı.
Son 10 yıldır linuxçu olduğum için programları da fazlaca incelemedim.
En son adobe nin bir versiyonunu görmüştüm. Lisans ücreti 600$ idi.
Çok manyak bir program idi tam almaya karar vermiştim ki meğerse ELMA PC ler içinmiş.
Frekans analizerde FFT yi Ekran kartının elverdiği ölçüde yükseltebilirsin.
Benim en son DAW'ımda GF9800 kullanıyordum. En fazla 8000 küsür FFT ye izin veriyordu. Çünkü ekran kartının pixel fillrate değeri 9600 idi.
denli artırabilirsen çözünürlüğün o denli yüksek olacaktır.
Resimdeki analize göre senin eserinde 7KHz üzeri yok
Eğer bu bir müzik eseri ise berbat bir kayıt demekki.
Şimdi farenin sağ tuşuna basılı tutarak frekans yazılarının olduğu yerde seçim yap.
Örneğin 7kHz üzerinde sağ tuşa basılı tutarak 4kHz e kadar seçim yap.
Ekranda o bölgeyi zoomlamış olursun. Böylece belli bir frekans bölgesini daha detaylı inceleyebilirsin.
Bu zoom olayı aynı zamanda düşey olarak ta geçerlidir.
Yani belli seviyeyi referans alarak genlik olarak ta detaylı zoomlayabilirsin.
Bir de şunu dene.
Elinde orijinal CD var ise bunu CD/ROM'a tak.
Adobenin ana menüsünden EXTRACT FROM CD komutunu ver. CD'deki herhangi bir eseri seç ve extract de.
Alınan dosyayı 44.1KHz 16bit PCM (WAV) olarak kaydet.
Sonra bu eserin spectrumunu incele.
Hatta adobede bir de vectorscope (PHASE ANALYSIS) olması lazım.
Bunu da bularak alışmaya çalış.
Adobe auditionda her bir pencereyi yerinden çıkararak başka bir yere taşıyabilirsin. İstediğin gibi büyütüp küçültebilirsin. Benim PC de iki ekran var. Sağ ekrana alıp iyice büyütüyorum herşey gözümün önünde oluyor.
Yanlız bu incelemeler sonrası kilo da alabilirsinizResimde dinlemiş olduğun ELİF DEDİM BE DEDİM adlı eseri her dinlediğimde iki kilo yağım erir
Yoh. Ben bilgili ve sevdiğim bir kişi ile küsmüştüm. Sen değilsin.Yok bizim küsme durumumuz olmaz hocam konu bilimsel bir çalışma
Frekans analizde avarage dışında left ve right seçeneği var ben de left olanı seçtim.Peak yok yani.
Spectrum analyzerda -40db lere kadar görünen seviye PPM de neden -12 ila -9 seviyesinde görülmektedir.Hocam bu değerli bilgiler için teşekkür ederim.Şimdi bir wave müzik dosyasını Adobe Auditionda incelerken dikkatimi çeken PPM de müzik -12 ila -9 dB arasında iken frequency analayzer da -60 ila -40 arasında görünüyor.Ayrıca Frequency Analyzer ın dB skalasına baktığımda -300dB den 40dB kadar. Bu kadar düşük desibelleri duymak mümkün olmayacağı içi bu ölçümün amacı ne olabilir? Yoksa bu skalanın başka karşılık değerleri mi var?Anlamadım.
Biz küsmedik zaten ,yani küsmeyiz demek istedim.Yoh. Ben bilgili ve sevdiğim bir kişi ile küsmüştüm. Sen değilsin.
NEDEN KÜSTÜK?
PPM çalışmamızda bu kondansatörleri çok değişik değerlerde deneyerek gözlemlemiştik.Çok iyi bilirim nasıl zıpladıklarınıBu dediklerimi test etmek istersen amplindeki PPM lerin F/S kondansatörlerini sök ve PPM lerin zoplamasını seyret
Hocam Phase analysisi MID_SIDE moduna alarak görüntü kaydı aldım.Bu kaydı bir inceleyebilir misiniz?Alttaki ve sağdaki skala değerlerinin birimi nedir?Phase analiz okunurken nasıl okunur? Doğru ve yanlış kayıttaki fark nasıl anlaşılır?Ancak doğru ölçüm için phase analizerin MID-SIDE modunda olması lazım.
Behringer C-4 mikrofonum var ancak bulunduğum şehirde değil.Yazın vaktiniz olursa bu tür kayıt çalışmaları yapabiliriz.Benim için de güzel olur.Eğer C-4 mikrofonlardan elinde 2 adet var ise sana yüksek seviyede kayıt tekniğini gösterebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?