PC controllu röle devresi

Jeoproje

Üye
Katılım
16 Eyl 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
63
Herkese merhaba

PC ile kontrol edilebilecek kendine ait kimlik bilgisi verebilecek ( örnek 1, 2, 3... ) ve arka arkaya paralel bağlanmış üzerindeki 3 röleyi pc den alacağı komutla açacak bir röle devresine ihtiyacım var yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
 
İsteklerinizi daha açık ifade etmeniz lazım.
-Kendine ait kimlik bilgisi derken, röle durumlarını mı, yoksa 1 den fazla modül bağlandığı takdirde hangi modül olduğu bilgisini mi verecek?
-Arka arkaya paralel bağlamaktan kastınız nedir?
 
Merhaba
öncelikle bir röle kartı düşünelim üzerinde 3 röle var ve biz bu kartlardan fazla miktarda kulanıp hepsini aynı data hattı üzerinde kullanacağız. Paralel demekteki kastımız bu. PC tek bir komut gönderecek. Kartlar baştan sona kadar kimlik numarası olacak ve her kartın üzerindeki röleninde kimlik ismi olacak böylece 1A dediğimizde 1 nolu kartın A rölesi açılacak, 23C dediğimizde 23 numaralı kartın üçüncü C rölesi açılacak. Böylece PC programa göre X kartlarında y rölesini açabilecek. işte istediğimiz bu .
 
Merhaba
Bu tarz bir istek için,ancak özel bir çalışma gerektirir.PC'den gönderilecek bir baytlık bilgi ile ortalama 24 röle kontrolu yapılabilir düşüncesindeyim.(3 adet röleli 8 kart yapar veya tek kart üzerinde 24 röle)Bu iş için hem PIC tarafına hem de PC tarafına program yazılması gerekir.Oldukça da kapsamlı bir proje sayılır PC ile PIC arası(röle kartları) mesafesi çok uzun değil ise data aktarımı pek o kadar sorun olmaz ama mesafe arttıkça veya RF(kablosuz) ile dataların aktarımı da ayrı bir sıkıntıdır.Kartın çalışacağı ortam da çok önemlidir.Özetle siz işe başlayın takıldığınız yerlerde bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
 
Kudret Üstadıma katılmamak elde değil. Bu konuda ki en ciddi sorun, çalışacağı ortamlardır. Rölelerin ne amaçla kullanılacağına bağlı olarak güvenlik unsuru göz önüne alınmalıdır(Bana göre en basit proje de dahi, en güvenli haberleşme seçilmelidir). Ne yapmak istediğinizi belirtirseniz, buna göre çözüm önerileri gelecektir.
Röleler;
-kritik bir motor da kontrol edebilir,
-Aydınlatma da kontrol edebilir,
-İnsan sağlığını doğrudan etkileyen bir unsuru da.

Duruma göre rölelerin yapışma durumunu dahi bilmek isteyebilirsiniz veya siz komut gönderdiniz ama bir şekilde röle açmadı, bu bilgi de kritik olabilir.

Haberleşme için kesinlikle güvenlik unsurunu da içeren özel bir protokol kurmanızı tavsiye ederim. Yarın başka bir firma veya şahıs sisteminizi sniffera bağlayıp yapıyı çözer ve istediği kontrolü yapabilir( ne kadar önemli bilmiyorum)
 
Su uzerinde 20 adet role bulunan IP tabanli kart yapiyorum her kartin ayri bir ip adresi olacak ve istediginiz kart uzerindeki istediginiz roleyi aktif edebileceksiniz aslinda kart hazir sadece ray tipi kutulara girecek sekilde modifiye ediyorum.projeniz acilse bana ulasin pc programi pic yazilimi hepsini halledeyim iyi calismalar
 
Siz hazır ürün mü arıyorsunuz? Kendiniz yapmak istiyorsunuz şeklinde anlamıştım ama yanlış mı anladım diye düşündüm Tolga Bey' in mesajından sonra.

Hazır ürün arıyorsanız, bizde CANBus/TCP-IP/RS-485/RS-232 üzerinden çalışan ve şu ana konuştuğumuz/sizin istediğiniz özelliklerden daha fazlası mevcut olan ürünlerimiz var.

Fakat siz ve ülkemiz açısından, kendiniz tasarlar ve üretirseniz daha makbul olur. Bu konuda yardımcı olmak borcumuz...
 
Link var mı hocam tcp/ıp olanın özellik ve fiyat bilgisini merak ediyorum.
 
Merhaba yardım teklifin için çok teşekürler. Ancak şu ana dek bu forumdan bulduğumuz kişiler ile 1,5 yıldır bir yere varamadık. Daima bir sorunları çıktı ve çoğu zaman kendilerine ulaşamadık. Projemiz bir keze mahsus yapılıp bitirilip bırakılacak bir şey değil. Aslında bir araştırma konusu. Tabiki çalıştığımız kişilerin bazıları araştırma sonucu elde ettikleri bilgileride avantaj olarak kullanmaya kalktılar. Yapacağınız yardım bizi daha büyük bir sorun içine sokarki herzaman size ulaşmak zorunda kalırız. En iyi yol ya bizimle sürekli çalışacak bir kişi bulacağız veya bu işi bir yolla bu yaştan sonra öğreneceğim. Ben yazılım mühendisiyim ve genelde database tarzı yazılımlar yaparım. Öğrenmek zorunda olduğum sadece elektronik komponentlerin organizesi yani PIC ile kristal kulanmayı bilmek veya nereye hangi diyodu veya transistörü koyabilmek gibi. Öğrenebilirsem yaparım olmassa vaz geçerim çünki insan sorunları ile uğraşmak çok daha yorucu ve sinirlendirici. Heleki Türkiyede kişiler inanılmaz saçma sorunlara sahip olabilirler. Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,800
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst