pcb için CNC

askb

Üye
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
270
Puanları
1
Konum
Usa
Merhaba,
Epoksy ve alimunyum pcb cıkarabilecegim bir CNC almayı düşünüyorüm.Kesme delme ve kazıma işlemlerini yapabilecegim.50cm*50cm lık bır pcb işleyebilecek kapasitede, hassasiyeti iyi olan bir CNC.ARES programını kulanıyorum.Ares de çizdiğim pcb yi CNC de çıkarmayı düşünüyorum.Bu şekilde Cnc kullanan Arkadaslarım varmı?

Firma yada yapan arkadaşlar varsa bilgi almak istiyorum.Saygılar
 
ince uclu kesici takim cok yuksek devir sayilariyla dondurulecek.en kötüsü uç değiştirme olayı elle yapıp tekrar yükseklik ayarlama sorunu,bide çıkan tozdan dolayı yanına elektrik süpürgesi gibi bişey bağlamak lazım malum uç kırılıyor yoksa.ben sana şu makinaları öneriyorum diyemem ama incelemen için bikaç şık sunabilirim.
http://www.lpkfusa.com/datasheets/prototyping/plotter.pdf
x serisi uygun olabilir.ben bu piyasayı çok uzun süredir takip etmiyorum.fiyatları hakkında pek bir bilgim yok
MARIN CNC ROUTER / CAD / CAM / CAE Teknolojileri
alternatif çok hatta bitirme projesi olarak bu makinaları yapan üniversite öğrencileri var makina çok komplike olmadığı için ve ucuz yollu olmasını istiyorsan başarılı çalışan bir makinayı da alabilirsin diye düşünüyorum.
 
Hocam siz epoksinin üzerindeki bakır yolları kazıyarak mı PCB çıkarmayı düşünüyorsunuz? Yani genelde pcb o şekilde yapılmıyor da, o yüzden diyorum.CNC ye para vereceğinize göre, profosyonel olarak kullanacağınızı düşündüm.Çok seri ve hassas işler çıkaramazsınız o şekilde.
Fakat yaptığınız PCB leri delecek, kesecek , slot açacak bir makina istiyorsanız , o ap ayrı bir şey tabii.Eğer öyle şeyler arıyorsanız bakarız bir çaresine.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…