İyü Günler Arkadaşlar.
Devre çizen bi cnc yapmayı planlıyorum.
Aresten adığım G kodlarını CopperCam ile Mach 3 ün anlayacağı dile çevirmem gerektiğini biliyorum fakat Mach3 ve CopperCam adlı programların tam sürümlerini bulamıyorum. Mach3 hadi halledilir de CopperCam ne kadar kaynak araştırdıysam bulamadım.
CopperCam programını upload edebilecek veya link verebilir misiniz ?
Örnek çalışma videosunu linkte veriyorum
Teşekkürler...
Kazıma işlemi şimdilik değil. kalemle çizmek için
Öncelikle Allah bağışlasın, vatana, millete ve kendine faydalı bir birey olsun.Herkese merhaba,oğlumun doğumundan beri giremiyordum foruma. Şimdi yavaş yavaş zaman ayırabilirim diye düşünüyorum.
Aslında konu kirliliği olmaması açısından hem kalemle çizmek hem de kazıma konularındaki tecrübeler buradan paylaşabilirse güzel olur diye düşünüyorum. (Umarım atladığım aynı konunun başlığı yoktur)
Forumu şöyle bir tarayıp araştırdığımda aesenyurt arkadaşımızın kazıma yapmaktan vazgeçip pvc baskı makinası yöntemini kullandığını okudum. Kazıma için hangi programlardan gcode dönüşümü kullanılıyor. Sonuç, çizimde dikkat edilecekler, dez avantaj ve avantajlar neler acaba? Benimde merak ettiğim bir konu olduğundan değerli forum üyelerinin paylaşımlarını merakla takip edeceğim.
Kaliteli ve güzel çalışmalar ortaya çıkarmışsınız tebrikler. Birkaç laminasyon makinesine baktığımda, maksimum işlenebilir ürün kalınlığı değerleri var sanırım. Bu nedenle PCB'nin kalınlığına uygun bir laminasyon makinesinin olmasına dikkat edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Gerçi siz içini açtığınızdan yapısını daha iy görmüşsünüzdür. İşlenebilir kalınlığı değiştirebilime şansı yok değil mi?Öncelikle bütçeye göre bir laminasyon makinesini alıp sıcaklığı düşük olduğu için modifiye ettik. Potansiyometre ekleyerek daha üst sıcaklıklara çıkmasını sağlıyoruz. Biz dağıtıp kendi kasasını mdf den basitçe gövde yaptık.
En önemli detay. Asetata çıktı alırken tonerli ve renkli yazıcıdan siyah beyaz çıktı almak. Lazer yazıcıların ki de oluyor ama her zaman kaliteli aktarım olmuyor.
Daha sonra baskıya geçmeden önce 2-3 tur pertinaksı boş olarak makineden geçirip ısınmasını sağlamak güzel olur. Daha sonra asetat koyup asıl işleme geçebilirsiniz. Biz denemelerde en az 5-6 tur geçirdik makineden. Son aşamada hiç dokunmadan kendi halinde soğumaya bırakıyorsunuz. Soğumadan asetatı alırsanız mürekkep asetatta kalıyor. Kaliteli bir aktarım olmuşsa eğer asetat soğurken kendi kendine ayrılıyor pertinakstan.
Kaliteli ve güzel çalışmalar ortaya çıkarmışsınız tebrikler. Birkaç laminasyon makinesine baktığımda, maksimum işlenebilir ürün kalınlığı değerleri var sanırım. Bu nedenle PCB'nin kalınlığına uygun bir laminasyon makinesinin olmasına dikkat edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Gerçi siz içini açtığınızdan yapısını daha iy görmüşsünüzdür. İşlenebilir kalınlığı değiştirebilime şansı yok değil mi?
3d printer ilede pcb yapanlar varmış tesadüfen denk geldi....Benim 3d printer kalibrasyon yapmak için araştırma yaparken denk geldi.Kazıma yapanda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?