PC'ler ve teknolojik sohbetler.

sanyodisckman.jpeg

ablam bunu zamanında 25TL'ye Kipa (eski adı)'dan almıştı bende alsam mı= diye düşündüm boşver almayım dedim...
2015-08-17 22.57.29.jpg

sonra tv özelliği olan cep telefonu alın dedim bunu aldılar... rca girişi var tv+ uyumlu.

Onursal hocam resimdeki aiwa walkman tuşlar basmalı GX- 674 de logic. Ayrıca Sony de counter da var.
Geleceğe dönüş filminde kullanılan AIWA 1985 yılından daha önceki imalat.
O yüzden basmalı olması son derece normal.
1990 lı yıllara kadar WALKMAN furyası vardı. Çoğu ciddi firmalar bu furyada yer alabilmek için kapışıyorlardı.
O yılların en ucuz modelleri ile en pahalı modelleri arasında bile ciddi savaş yaşanıyordu. Çünkü öğrenci kesimi başta olmak üzere ciddi alıcıları bulunuyordu.
Bu sebeple birçok bilindik firmalar veya adı sanı duyulmamış firmaların üretimleri piyasada dolaşıyordu.
O yıllarda Çin işi üretimler olmadığı için, markalı olan her bir ürünün belli bir kalitesi bulunmakta idi.
Çok iyi biliyorum. Çünkü o yıllarda walkman işinden çok iyi ekmek yemiştim.
Cihazı bozulan soluğu benim yanımda alıyordu :D
En çok kullanılan entegre de SONY A1034 entegresi idi..
Bu entegre Türkiye piyasasında bulunmuyordu. Ortak çalıştığım firma sahibinden bu üründen yurt dışından getirtmesini rica etmiştim. Entegre o yıllarda pahalı sayılabilecek bir fiyatla (Yaklaşık 15$ gibi) satılmakta idi. Arkadaş malların elinde kalabileceği endişesi ile sadece 20 adet getirtmişti. Bu 20 adet entegre 3 ay gibi kısa sürede bitmiş, işçiliğimiz dahilinde bize çok iyi gelir sağlamıştı. Çünkü entegresi bozulan ürünler çöp oluyordu.
Temiz bir işçilikle orijinal hali ile tamir olan walkman sahipleri günümüz rayiç bedeline göre takribi 100TL gibi işçilik ücreti ödüyor olsalar da, bize yeni müşteri aracılığı ile teşekkür gönderiyorlardı :)
Yanlış hatırlamıyorsam doğu illerinden birisinden 50-100 kadar walkman bozuk yatıyormuş ve kimseler yapamıyormuş.
Sonradan sipariş verilen 500 adet kadar A1034 entegrelerimiz bile 1 sene kadar süre içerisinde bitmiş bize çok iyi kar bırakmıştı.

Tayinimden 1 sene kadar önce almanyadan getirtmiş olduğum resimdeki AIWA PX101 walkmanin bir üst modeli ödül almıştı.
Aynı ürüne denk SONY nin en üst seviye modeli Türkiyede daha fazla satılsa da AIWA lar çok daha pahalı idi.
SONY nin bu ürünü ile AIWA PX101 aynı katagoride yarıştırılabilir.
SONY.jpg
Ancak diğer ürünlerle yarıştırmak ciddi KÖTEK sebebidir :D

@Mr_YAMYAM hocam 1990 lı yıllarda sıcak hava istasyonu olmadan nasıl söküp takabiliyordunuz entegreleri. ? Üstelik PCB çift taraflı . Çok zor , meşakkatli el tutan bir onarım olmalı.
Yoh gurban. SMD değildi.
SONY A1034 entegresi DIP 16 bacaklı ve sony tarafından özel üretilmiş bir entegre idi. Günümüzde datasheet verilerine bile ulaşabilmek zor bu entegrenin.

NOTLAR:
Benim ilk walkman'im bu idi.
https://www.whathifi.com/features/s...things-you-didnt-know-about-the-iconic-player
Oldukça pahalıya almıştım çünkü o yıllarda walkman alabilmek her yiğidin harcı değildi.

Sarı tuşu herkesler kayıt tuşu sanıyordu. Halbuki adamlar.. PARDON..
BEY'ler güncel durumu düşünerek o tuşu koymuşlardı.
O tuşa basıldığında walkman susuyor ve mikrofon devreye giriyordu. Çünkü yürürken müzik dinleyen birisi dış ortamdaki sesleri duyamıyordu.
Yürürken ve müzik dinlerken bir ahbabınıza rastladığınızda bu tuşa bastığımızda dış ortamdaki sesleri kulağımızla rahatlıkla duyabiliyorduk. Böylece o arkadaşımızla selamlaşabilmek için kapişonumuzun altındaki kulaklığı çıkartmak zorunda kalmıyorduk.
Özellikle görev yaptığım Erzurum gibi soğuk melmeketlerde kafamıza birçok şey giyiyorduk :D

Son düzenleme:
@Mr_YAMYAM hocam 1990 lı yıllarda sıcak hava istasyonu olmadan nasıl söküp takabiliyordunuz entegreleri. ? Üstelik PCB çift taraflı . Çok zor , meşakkatli el tutan bir onarım olmalı.

Ekli dosyayı görüntüle 87292
O dönemlerde smp
Yoh gurban. SMD değildi.
SONY A1034 entegresi DIP 16 bacaklı ve sony tarafından özel üretilmiş bir entegre idi. Günümüzde datasheet verilerine bile ulaşabilmek zor bu entegrenin.
90 larda tv tamircisinde çalışıyordum. Tv lerde en çok yapılan direksiyon manyetik ile şoklama ve Bolca sağa sola köprü atmaktı :) teyipte ise lastik değişimi ve haliyle devir ayarı. Hiç unutmam usta, cartel' in kasati ile günlerce devir ayarı yapmaya çalışmıştı garibim ya. Yalnız ustada ustaydı. Mahallenin en saygı gören esnaflarıydı. Şimdi özellikle bu günlerde çok tırşık çıkıyor işi gücü ustaya posta koymak olan! Olsun...

90 larda tv tamircisinde çalışıyordum. Tv lerde en çok yapılan direksiyon manyetik ile şoklama ve Bolca sağa sola köprü atmaktı :) teyipte ise lastik değişimi ve haliyle devir ayarı. Hiç unutmam usta cartel' in kasati ile günlerce devir ayarı yapmaya çalışmıştı garibim ya. Yalnız ustada ustaydı. Mahallenin en saygı gören esnaflarıydı. Şimdi özellikle bu günlerde çok tırşık çıkıyor işi gücü ustaya posta koymak olan! Olsun...
Arkadaşlar yöneticimiz @vecivicivokke görüldü.
Herkes dosyaları alıp çalışıyormuş gibi yapsın ;)

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Geri