SONY modifiye edilebilir. Ancak Monitör fonksiyonu olmadığı için çoğu kişiye hitap etmez.Sürekli ikinci el ilanları dolaşıyorum, hatta bunun beyazını da görmüştüm geçenlerde ama satıldı.
Öncelikli hedefim tamir olması ama gudurtucu seviyede uğraşı isterse işler değişebilir.
Aslında ampli yapımına ilk başladığımda kutunun küçük olmasından dolayı almıştım bunu. Bazı kozmetik kusurları var ve arızalıydı. Sadece bir kanalının zayıf olduğunu görünce bunu dağıtmaktan vaz geçmiştim
Bana en alttaki sony daha güzel geliyor, biraz daha sade olduğu için galiba
Test böyle yapılmaz.Arkadaş birden fazla opamp-ı test edip karşılaştırmış.
Ara verdiğim bu sürede bikaç test yaptım bazı guduruk problemler fark ettim hocam. Buna göre mevzuu opamp ile ilgili değil gibi. Belki de çözemeyip öylece bırakabilirim bile. Gerçekten dertli bir konu.Test böyle yapılmaz.
Zaten dar bir frekans bandında kaç db fark olmadığı bile belli olmayan bir çizelgedeki değerler çok da önemli değildir.
Frekans süpürme testi çoğunlukla op-ampların GPBW değerine göre hesaplanarak, kazanç faktörüne göre max frekans a kadar yapılır.
Örneğin 4562 nin GPBW 5Mhz ise ve 10db kazanç ile kullanıyorsak 5MHz/10=500 kHz band genişliğine sahip olması gerekir.
Bizim konumuzun içerisindeki opamplar sahte veya orijinal ürünlerin karşılaştırılması şeklinde yapılmalıdır. Çünkü yeni üretim çoğu opamplar bu gibi aksaklıklar yapabilmektedirler.
Hocam tasarım olarak çok hoşuma gitti. Sesini dinlemeden bilemem ama hem kibar hemde estetik olarak güzel bir set gibi görünüyor. Rack sistem deniyordu galiba bunlara. Ampli soğutucularını kutuya sırıtmayacak şekilde dışa yedirmişler ve ayrı bi hava katmış.
Eğer ampli gürültü haricinde normal çalışıyorsa kullanabilir ve kıyaslama yapabilirsin.Ara verdiğim bu sürede bikaç test yaptım bazı guduruk problemler fark ettim hocam. Buna göre mevzuu opamp ile ilgili değil gibi. Belki de çözemeyip öylece bırakabilirim bile. Gerçekten dertli bir konu.
Bu ampli de bizim STK 465 in değerlerine yakın bir amplidir.Hocam tasarım olarak çok hoşuma gitti. Sesini dinlemeden bilemem ama hem kibar hemde estetik olarak güzel bir set gibi görünüyor. Rack sistem deniyordu galiba bunlara. Ampli soğutucularını kutuya sırıtmayacak şekilde dışa yedirmişler ve ayrı bi hava katmış.
İçini merak edip google a sordum bir de ne göreyim.
Trafoyu tam ortaya yerleştirivermişler Bu kesin gürültü yapıyordur dedim ama verilen değerler bu şekilde. 68dB (MM), 91dB (line)