intel tekel olmak için AMD'yi sabote etti o yüzden intel önermem ve intel anakartları daha pahalı.
GED ULA
Aklıma bizim okingurt geldi
Zamanında AMD iyi diye çok çekirdekli bir sistem toplamıştı.
Oyun manyağı olup en küçük DON olayına bile guduruyodu.
Ama işlemciye bir dünya para verdiği halde anagartına 100-150$ kadar para verince AMD sistemi cortlamış, daha önceki CORE2 QUAD 9500 işlemcili sistemi gibi bile çalışmamıştı.
Bunun üzerine yepyeni sistemini az bir farkla (i7 olsa da alt seviye) yemedi li bir sistemle takas etmişti.
İ yemedi ve anakart tam uyumlu çalıştığı için sürücü optimizasyonu ve benzer yapılandırmalarla bile uğraşmadan tıkır tıkır oyunlarını oynuyordu.
Bu olaydan sonra dedi ki, bir daha AMD alırsam .... Yani
Halbu ki AMD tabanında sistem kurulumu ve optimizasyonu hiç te kolay değildir. Bu yüzden çoğu kullanıcı illallah demiştir.
@Yunusgr bilir. Bizim HAKAN GLSCGN diye bir arkadaşımız vardı.
Onun da AMD sistemi vardı. Bir türlü performans alamamıştı.
Bir gün benden rica etti. Abi bu PC yi sen kur.
Sadece windows kurulumundan sonra team ile bağlandık ve tüm sürücüleri ben kurdum. Gerekli optimizasyonları da yaptıktan sonra ufak uygulamaları kurduk.
HAKAN dedi ki..
AABİ PC YAĞ GİBİ OLDU BEE
Hatta daha sonra buna ücretsiz avast anti böcük programı kurmuştuk. O yıllarda oynadığımız need for speed porsche 2000 oyununu indirdikten sonra teamden bağlanıp bir böcük taraması yapmıştım ve ücretsiz avast bile ŞAAK diye böcüğü bulmuştu.
Daha önce aynı programı aynı yerden indirdiği halde böcük taramasında temiz çıkıyordu