PC'ler ve teknolojik sohbetler.

intel tekel olmak için AMD'yi sabote etti o yüzden intel önermem ve intel anakartları daha pahalı.

intel tekel olmak için AMD'yi sabote etti o yüzden intel önermem ve intel anakartları daha pahalı.
GED ULA :D
Aklıma bizim okingurt geldi :p
Zamanında AMD iyi diye çok çekirdekli bir sistem toplamıştı.
Oyun manyağı olup en küçük DON olayına bile guduruyodu.
Ama işlemciye bir dünya para verdiği halde anagartına 100-150$ kadar para verince AMD sistemi cortlamış, daha önceki CORE2 QUAD 9500 işlemcili sistemi gibi bile çalışmamıştı.
Bunun üzerine yepyeni sistemini az bir farkla (i7 olsa da alt seviye) yemedi li bir sistemle takas etmişti.
İ yemedi ve anakart tam uyumlu çalıştığı için sürücü optimizasyonu ve benzer yapılandırmalarla bile uğraşmadan tıkır tıkır oyunlarını oynuyordu.
Bu olaydan sonra dedi ki, bir daha AMD alırsam .... Yani :D
Halbu ki AMD tabanında sistem kurulumu ve optimizasyonu hiç te kolay değildir. Bu yüzden çoğu kullanıcı illallah demiştir.
@Yunusgr bilir. Bizim HAKAN GLSCGN diye bir arkadaşımız vardı.
Onun da AMD sistemi vardı. Bir türlü performans alamamıştı.
Bir gün benden rica etti. Abi bu PC yi sen kur.
Sadece windows kurulumundan sonra team ile bağlandık ve tüm sürücüleri ben kurdum. Gerekli optimizasyonları da yaptıktan sonra ufak uygulamaları kurduk.
HAKAN dedi ki..
AABİ PC YAĞ GİBİ OLDU BEE :D
Hatta daha sonra buna ücretsiz avast anti böcük programı kurmuştuk. O yıllarda oynadığımız need for speed porsche 2000 oyununu indirdikten sonra teamden bağlanıp bir böcük taraması yapmıştım ve ücretsiz avast bile ŞAAK diye böcüğü bulmuştu.
Daha önce aynı programı aynı yerden indirdiği halde böcük taramasında temiz çıkıyordu :p

Ekli dosyalar

• EF74CE96-2CBD-4191-92B9-874AA61C2984.png
    EF74CE96-2CBD-4191-92B9-874AA61C2984.png
    609 KB · Görüntüleme: 5
Çok güzel bi ampli kutusu buldum. Ön panel gayet güzelmiş. Günümüzdeki amplilerin tasarımına yakın.
Ppm yapılabilsin diye de oldukça büyük bir boşluk bırakmışlar :)

Ancak full modifiye için bi hayli uğraşmak lazım gibi görünüyor. Özellikle swler için.
Digital kontrollü cihazlar modifiye için uygun değildir.
İyi bir kontrol için özel digital kontrol devreleri yapılmalı ve bizim tasarımımıza uyarlanmalıdır.
Tasarımımızdaki çoğu kontroller röleli olduğu için digital teknikle kontrol edilebilmesi mümkündür. Ancak tüm rölelerin digital olarak kontrol edilebilmesi daha karmaşık ve pahalı devreler gerektirmektedir.
Bununla birlikte tasarımımızdaki özel unsurlar dikkate alındığında ampli kutusunun belli büyüklükte olması da gerekmektedir.
Aksi takdirde hem grounding hem de yerleşim olarak aksaklık olacak ve çıkmaza girecektir.
Devrelerimizi özel olarak tasarlayarak, daha küçük boyutta yapabilmemiz mümkündür. Ancak bazı spesifik malzemelerimiz zaten değişmeyeceği gibi, bunların daha küçük ebatlısının temini neredeyse olanaksızdır.

Sağlamsa @sasen1 e yarar.
Sen alırsan da modifiye ederek bir çift şipirdek gabin yapabiliriz.
Bende var hocam zaten ihtiyacım yok :)
Ben sadece sizin alabilmeniz için denk geldiğim ilanları paylaşıyorum.

Belki çok daha sonra subwoofer için arayışa girebilirim ama şimdilik ihtiyacım olmuyor.

Bende var hocam zaten ihtiyacım yok :)
Ben sadece sizin alabilmeniz için denk geldiğim ilanları paylaşıyorum.

Belki çok daha sonra subwoofer için arayışa girebilirim ama şimdilik ihtiyacım olmuyor.
Ancak Angarada olursa alırım.
Senin ampli ve o gabinlerle subwoofer a ihtiyacın olmaz.
Teorik olarak 32Hz leri 5-10db kadar az duyabilirsin o kadar.
Normal kabinlerde 32Hz ler 0db duyma seviyesinden 30-40db kadar aşağıdadır.

Ben denk geldikçe atarım yine buraya.

Senin ampli ve o gabinlerle subwoofer a ihtiyacın olmaz.
Teorik olarak 32Hz leri 5-10db kadar az duyabilirsin o kadar.
Normal kabinlerde 32Hz ler 0db duyma seviyesinden 30-40db kadar aşağıdadır.

Muhtemelen o yüzden ihtiyaç duymuyorum :D
Bi ara bu hoparlörlerin sadece 8ohm olanlarına da bakıyodum ama artık bıraktım. 90dB için 4 tane birden bulmak baya zor.

Benim kabinlerdekileri 8ohmlarla değiştirsem ne gibi bi değişiklik olur acaba. Crossoverlar paralel bağlantıda daha stabil çalışıyorlar diye biliyorum.

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri