Çoğunlukla yüksek frekans uygulamaları için üretilmiş. Audio için kullanılabilirse de verdiğin paraya yazık olur.Hocam bu arada ben bu lm4562 yi acaba doğrudan texas instrumentsden adetli olarak temin edebilirmiyim diye sitelerine kendi şahsi şirketim üzerinden üyelik oluşturdum. Normalde stokta var gibi görünse de sipariş kısmına gelince stokta olmadığını gösteriyor ve yerine aynı opampin daha gelişmişi olarak OPA2891 i öneriyor. Datasheeti ekledim buraya. Band genişliği daha yüksek ama bizim işimize yarayacak frekans bandında da lm4562 kadar gürültüsüz.
Fakat diğer teknik detaylardan çok iyi anlamıyorum. Sizce eğer iyi ise orijinal olarak temini daha kolay gibi
https://www.ti.com/lit/gpn/OPA2891
KÖTEKBugün biraz elime geçen ganimetleri ve kutu olarak kullanmayı düşündüğüm kutuyu fotoğraflayayim dedim. Devre elemanları bizim devremize pek uyumlu olmasalarda kaliteli gibi duruyorlar. Kartta duracağına malzeme kutumda dursunKutu bir preamp için çok büyük olsada bir anlık gazla lm1875 de işin içine dahil olabilir belki diye bu kutuyu değerlendirmek istiyorum. Boyutları pre için küçük olsa da full ampli için küçük kalabilir. İlk etap için planım devreleri bu kutunun tavanina monte etmek. Yani kartlar baş aşağı duracak ama bence darilmazlar
Aynen hee. Analog pot ile mili W lar seviyesinde bile rahat ayarlanır. Tek şart potun A tipi LOG olmasıdır.Sizin loudness tasarımınız dynamic olduğu için tasarımın doğru çalışması adına ben amplimde sesi max(yada istediğim max kabul ettiğim) değere kadar açıp ses kontrolünü bu loudness üzerinden mi yapmam gerekiyor?
Benim pre ampli üniversaldır. Yani çoğu amplilere tam uyumludur. Dolayısı ile herhangi bir amplide kullanabilirsin.Soru 2,
Amplim üzerindeki bass ve tiz postları normal pot olup efektif çalışıyor. Amplinin aux çıkışında bir adet sub bağlı olduğu için bass potu normalden kısık ve tiz potu normalden biraz açık. Bu haliyle sub üzerindeki volümde en kısık konumdayken bas sesler müziği boğmadan kabin sesleriyle senkron şekilde aradığım müzikal basları veriyor. Fakat preampli kısmına sizin tone kontrol devrenizi eklemek istemedeki amaç mevcutta ki diğer A class ampli. Bu ampli üzerinde volüm potu hariç başka hiç bir ayar yok. Dolayısıyla biraz daha keyifli hale getirmek istiyorum.
Simdi buradaki soru şu.
A class ampli de sub baglayabilecegim bir çıkış yok. Sadece bir LR giriş ve hop çıkışları var. Biz bu preamp üzerine bass kazancı düşük bir sub kanalı koyabilir miyiz?
Kutu sorumluluğu sana ait. Ancak belirteyim ki, ton kontrol artı loudness artı besleme devresi ve bir de trafo koyman mümkün değil gibi görünüyor.Not: iç kısımda görünen soğutucu ve diğer yükseltici parçalar sökülecek ve yapılacak olan taban sacı üzerine devreler usulüne uygun kurulacak. Proje cihaz haline getirilecek
30 ila 40W arası 2X15V trafo ideal olur. 15W diye satılanları test etmiştik sağlıklı çıkmadı.Hocam malzeme temini ile alakalı ton kontrol/psu/loudness için malzeme listelerini forumda yaptığınız muhtelif paylaşımlar üzerinden liste olarak oluşturdum. Dediğim gibi İnternet sıkıntısı sebebiyle limanı bekliyorum. Sonrasında bulabildiğim ürünlerin linklerini paylaşarak sizinde okeyinizden geçerse sipariş vereceğim. Bu arada total güç gereksinimi ve trafo çıkış voltaji doğrultusunda uygun bir trafo arayışına da gireceğim. Bu hususta bu devreler için kaç voltluk bir besleme seçeceğiz? Ve ortalama güç ihtiyacımız nedir acaba?
Bu tür ürünler ses sistemlerinde hiç işe yaramazlar.Tamamdır hocam. Birde bizim gemilerde hassas 24 volt sistemleri beslerken smps gurultusu ve gemi bünyesindeki harmoniklerden kurtulmak için kullandığımız toroidal trafo dan yapılmış emi-rfi izolasyon trafolari var. Bu riple ve gürültüler için faydası olur mu acaba? Zamanında özel bir uygulama için almıştım evde şu Linkteki üründen 2 adet var boş boş yatiyorlar
https://www.ebay.com/itm/125774985931
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?