Telefona şunu kurdum ama ücretsizde bir şey yapamadım pek. Deneme süresi içerisinde tekrar bakacağım. Ama telefon mikrofonu çok yatkın değildir muhtemelen bu ölçüme. Belki fikir verebilir diye deneyeceğim.
Telefona şunu kurdum ama ücretsizde bir şey yapamadım pek. Deneme süresi içerisinde tekrar bakacağım. Ama telefon mikrofonu çok yatkın değildir muhtemelen bu ölçüme. Belki fikir verebilir diye deneyeceğim.
Şöyle söyleyeyim telefonun mikrofonu gayet hassas mesela şu an piyanoda A0 (La) sesini çaldığım zaman 27,6Hz olarak telefondaki akort uygulamasında sesi algılıyor.C1 (do) sesini yine 33,1Hz olarak mikrofon algılıyor.Yani senin ölçümlerinin de gerçeğe yakın olacaktır diye düşünüyorum.
NOT: Bu bass frekans sesler Akort uygulamasında A4(la ) sesi =443,00Hz olarak ayarladığım için biraz tiz okunmaktadır.A4=440,00Hz olarak ayarlarsam tam frekansında okunacaktır.
Aşağıdaki linkte piyanodaki seslerin frekans karşılıkları görülmektedir.
O halde 1W ses ile kabinin birinin 1 metre karşısına telefonu koyup deneyeyim. Bir de grafik oluşturabilirsem tamamdır Tabii crossover bağlı değil şuanda sadece alt frekansları ölçebilirim.
Eğer bilgisayarımız hoparlörlerin bağlı olduğu ampliye bağlı ise bu linkte de C1(DO) notasının frekansını resimdeki ayarlar ile 32,703Hz olarak "Notayı Çal"butonuna basarak duyabiliriz.
Hee 1W için 1K referans frekansında aşırı ses çıkıyor Evi ayağa kaldırmadan ortalama yarım watt ile deneme yapacağım şimdi hızlıca. 1-200 Hz arasını deneyeceğim. Grafiğe frekanslar yansımıyor ama hassasiyeti görebiliriz.
Hee 1W için 1K referans frekansında aşırı ses çıkıyor Evi ayağa kaldırmadan ortalama yarım watt ile deneme yapacağım şimdi hızlıca. 1-200 Hz arasını deneyeceğim. Grafiğe frekanslar yansımıyor ama hassasiyeti görebiliriz.
Abi cahilliğime ver Her zaman 1K referans alındığı için alt frekanslar için yine 1K üzerinden devam etmiştim. Burada da crossover bağlı değildi. Zaten crossover yaklaşık 1 aydır dışarda duruyor
Testi tekrarlayıp diğer konuya gönderirim.
Linkleri açtım baya premium görünüyorlar hemen fiyatlarına baktım, 2.2 uF bile 13.93 Paunt, dolar da değil Hey maşşallah Ürünler güzel de biraz bahalı gibi
Linkleri açtım baya premium görünüyorlar hemen fiyatlarına baktım, 2.2 uF bile 13.93 Paunt, dolar da değil Hey maşşallah Ürünler güzel de bana gelmez gibi