mikatoarido
Üye
Kesinlikle benim evde bir problem var. Aile evinde bir sıkıntı yok.Sorun sizin evde/tesisatta veya diğer cihazlarda olabileceği için adım, adım eleme yapın. Önce dediğimiz gibi bilgisayarı ve tv'yi taşıyabiliyorsanız diğer eve indirip deneyin, ya da uzatma kablo kullanarak kendi evinizin elektriğini kullanmadan, tv ve bilgisayarı uzatma prizlerine takarak deneyin. Duruma göre diğer tv ile deneyin. Bu denemelerde de diğer dairenin KAKR'i atıyorsa/açıyorsa sorun, hdmi kabloyu da değiştirdiğinize göre PC'de, ekran kartında veya PSU'da diyebiliriz. Muhakkak hangisinde sorun olduğunu tespit edebileceksiniz.
Hiç sanmıyorum bugüne kadar bir sorun yaşanmadı...Bir mantıkta ( ailemin evinde kasayı HDMI ile TV'ye bağlayabiliyorum )
Yapılan testte üst katta kakr atıyor , alt katta kakr atmıyor .
Alt kat kakr si arızalı olabilirmi ?
Evet benim dairede sıkıntı olduğu muhtemel. Bütün eşyalar sıfır. Büyük ihtimal tesisatta bir sıkıntı var. Televizyonumu aile evine indirdim kasayı da orada sıkıntısız bağlantı sağladım. Benim evde bir hassasiyet var. Ama mesela TV'ye hdmı ile android box bağlıyorum onda sıkıntı olmuyor.Aile evinde sorunsuz çalıştı mı? Bundan çalıştı anlaşılıyor. Eleme ve teşhiste bulunabilmek için bu önemli. O zaman ya sizin evdeki diğer cihazlarda ya da tesisatta bir sıfırlama veya bağlantı hatası var.
Mühür ne hocam anlamadım?KAKR'de de sorun olabilir. AC tipli olanlar çok hassas. Önceki mesajımdaki yazdığım gibi diğer tüm bağlı cihazların fişlerini çekin sigortalarını kapatıp evdeki prizlerde tek tek deneyin. Hepsinde de sorun varsa KAKR'yi diğer dairedeki ile değiştirin. Dikkat mühür sorumluluğu! Sorun çözülünce işletmeye başvurup, arizadan dolayı mührü söktüğünüzü, tekrar mühürlenmesini talep edin.
Mühür ne hocam anlamadım?
Videoyu atlamışım. Mühür olayı sayaç panosu için geçerli. Diğer aile dairesinde de mi KAKR daire içinde?Kakr video dairenin içinde gözüküyor ,
Diğer siğortalar görüntüye gelmeyen diğer bir yerde herhalde @rsimsek arkadaşımız kakr sayaç panosunda takılmış anladı . Sanki sayaç panosu gibi kutusunun görüntüsü var .
Bu kakr sayaç panosunda ise mühürlüdür demek istemiştir .,
Ekli dosyayı görüntüle 109182
Videoyu atlamışım. Mühür olayı sayaç panosu için geçerli. Diğer aile dairesinde de mi KAKR daire içinde?
Bizim bina 2001 doğumlu olunca sadece 30mA sayaç panosunda var. Bunu daire panosuna alıp sayaç yanında 300mA takılması tabi ki çok daha güvenli ve kullanışlı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?