Pelsan 90 Ledli ışıldak aküsü hemen bitiyor.

Başka bir konuda Mg muhabbeti yapmıştık. İşte Mg eksikliğinde kullanılan maddelerden biri bu. Bunun çözeltisi ciltten emilebiliyor. Bu yüzden elimde mevcuttu. Yoksa akü için özellikle almadım.
bizim Adem usta akülerle oynatmazdı tehlikeli bulurdu yeni akü aldırır magnezyum filan kurcalatmazdı bunun metal halide çok yanıcı...
 
Çok ayrıntılı ve yararlı bilgiler vermişsiniz.
Benim bilgi ve tecrübem de çeşitli video ve yazılara dayanıyor. Çok bir denemem de yok aslında. Elimde olan ve arkadaşlarımın ışıldak aküleriyle denemelerim oldu.

Eklemem gereken konu şu. Bu tür aküler (oto aküsü dahil) elektrolit değişimlerinde iç direnç değişimine uğrar. Genel prensip olarak her battery bir EMK ve iç dirençten oluşur. Pil ölümü hep iç direncin büyümesi olarak tanımlanır. Bu yüzden voltmetre ile değil şöntmetre ile ölçülürler. Neyse işte bu yenileme sonrası iç direnç olması gerekenden daha düşük olur. Bu yüzden ilk şarjda çok akım çekerler. Eğer akım sınırlayıcı yoksa ki ışıldaklarda yoktur, ilk şarjda şarj devresi yanar. Hatta otolarda bile şarj devresi zarar görebilir.
Ben ışıldak üzerinde 2 yenileme yaptım. Biri sorunsuz çalıştı. Diğeri devreyi yedi.
Sonra hep harici şarja bağlıyorum.

İçindeki sıvıları çekmek için ise petek üstü seviyeye kadar enjektör ve ince plastik borudan yaptığım aparatı kullanıyorum. Yine ince hortumla da dip temizliği yapıyorum.
Belki 10 yıldır kullanılmayan 12v ışıldak aküsü yeniledim. Çalıştı ama çok verimli olmadı. Yani bence hemen müdahale edilenler işe yarar hale geliyor. Zaman geçtimi iç bağlantılarda hasar oluşuyor. Düşme, darbe vs olmuşsa hayır gelmiyor.
Akü asitli su bulmakta zorlandım. Artık satılmaz olmuş. Bir akü fabrikasından zorla temin edebilmiştim.

 
Ben de akü suyunu satmazlar diye biliyorum. % 35 lik H2SO4 parekende satılmaz bence de
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…