KralMurat
Üye
Arkadaslar peltierli bir dopal yapiyorum suanda. Fakat istenilen degere gelince durmasi gerekiyor, istemilen degerin belli bir tolerans degerinde ustune cikarsa sogutucu calisacak altina inerse isitici calisacak ve iceriyi ayarlanilen degerde tutacak. Fakat soyle bir sorun var, peltieri sogutacak olan fani, peltiere surdugum elektrik ile enerjilendirmek istiyorum, fakat peltiere +- surdugumde (sogutma modunda) fan normal calisirken -+ surdugumde (isitma modunda) fan ters yonde donecek ve is gormeyecek haliyle. Bu sorunu nasil asabilirim?
devrede zaten 2 tane cift kontakli role kullaniyorum ve fan icin extradan bir role daha kullanarakislem kalabaligi yapmak istemiyorum acikcasi. Farkli bir cozum onerinizolabilir mi? Peltieri surdugum 12V ile fanida calistirabilirmiyim. Peltier calistiginda fan calissin durdugunda dursun istiyorum da.
devrede zaten 2 tane cift kontakli role kullaniyorum ve fan icin extradan bir role daha kullanarakislem kalabaligi yapmak istemiyorum acikcasi. Farkli bir cozum onerinizolabilir mi? Peltieri surdugum 12V ile fanida calistirabilirmiyim. Peltier calistiginda fan calissin durdugunda dursun istiyorum da.