Sizi tebrik ediyorum. Saygılarımı sunuyorum... galiba bu kadar saygıdeğer bir mesaj yazan ilk kişisiniz...
....................
Biliyormusunuz artık ülkemizde nohut, buğday, domates bile doğru düzgün üretilmiyor. Çünkü herşeyi amerikalılar ve avrupalılar en iyi yapar.
Geçen tv de gördüm amerikada bir çocuk yürüyen ev yapacam demiş ve ailesi desteklemiş. Çocuk sonuçta at arabasından bir tık iyi görünen bişey yapmış. Bunu başarı diye tv lerde yayınlıyor alkışlıyor v.s v.s... o çocuk belki bir gün dünya çapında başarılı bir mühendis olacak.
Bizde olsa şu foruma yazan arkadaşlar çocuğu yerin dibine sokarlar. Çocuk gelecekte en fazla meşur bir seyyar satıcı olurdu.
Ben bu işle hobi olarak uğraşıyorum. Mıknatısları çok seviyorum ve yaptıklarımdan çok zevk alıyorum. Bu sayede birçok becerim gelişti. Elektroniklede ilgileniyorum arada.
Benim gibi bu işle uğraşan arkadaşlar bunu yaparken yüzlerce şey öğrenecek. Belki yeni daha verimli
Elektrik motorları bulanlar olur yada yeni bir ısıtma telniği veya başka bişey. Biliyorsunuzki birçok icat bu şekilde alakasız bir çalışmadan tesaddüfen bulunmuştur.
Ama yorumcularımızın yaptığınız tek şey buna engel olmak. Sizi tebrik ediyorum biz yapamayız diye dedirde bu ülkede artık nohut bile üretilemiyor. Dışardan buğday alıyoruz... ülkemizin çok değerli bilim insanı ve mühendisleri işte tek başardığınız şey bu. Ve başarısızlığınızı, beceriksizliğinizi başkalarına mal ediyorsunuz.... alkış....