Pergeli çokmu açıyorum,bazen kafamkarışıyor?

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Slm arkadaşlar
Şahsım Elektrik-Elektronik müh olup ambalaj sektöründe çalışmaktayım . Yıllardır bu sektörde çalıştım ve son çalıştığım işyerinde,birazda fabrikada tek elektrik personeli olduğumdan her arızaya müdahele eder oldum.Kompresör olsun brülör olsun servis gelmeden illaki bi el atayım bakim neymiş lan diyorum kendi kendime ama bazende bunalıyorum bu halimden. Bişeyle uğraşırken başka bişe çıkıyor sorası malum koşturmaca.Bazen hatamı yapıyorum acaba diyorum ama işletme nerde olursa olsun işletmedir ve saha cihazları heryerd aynıdır.Meslektaş arkadaşlar bu yaptığın doğru değil, herkes işini yapsın diyor.Mesela şimdi dış ticaretcimiz olmadığından geceni bi saati Amerikayla görüşmek için bilg başına geçtim.Arkadaşlar boşver hem bi hata filan yaparsın diyorlar ama zorlanmak hoşumada gitmiyor değil.
Fikirlerinizi bekliyorum
 
Tek başına olman gerçekten zor. Yanında birisinin olması hem danışma adına hem de sıkıntılı durumda kurtarıcı olması açısından iyi olurdu.

Ama her elektrikçinin ruhunda biraz mozoşizm, narsizm ve bencillik vardır. Mesleklerinin doğası bu.

Eskiden büyük bir fabrikanın bakımda çalışırken ve altımda 20 kadar elektrik personeli dururken pek çok arızaya ben bizzat müdahale ederdim. Bundan da zevk alırdım.

Yalnız değilsin merak etme :p
 
Yıllardır bu sektörde çalıştım diyorsunuz.
Bu saatten sonra brülörü başkası tamir etsin derim ben.
bende kendim birşeylere el atmaktan hoşlanırdım ama artık
kendime kızıyorum.vakit kaybettiğimi düşünüyorum.
 
Sizin şirketteki göreviniz nedir? Patronunuz hangi işi yapmanız için size ücret ödüyor?
 
Aslında boyle herşeye zıplamak : hem meslek hemde iş kaygısındandır diye düşünüyorum . Kalifiye bir mühendis boyle yapmaz herhalde . Birazda kendini kabul ettirebilmek , biraz yönetici vasıflı olabilmek . Ben yapamıyorum mesela .
 
Sizinde yazmış olduğunuz gibi dışardan servis gelmeden önce bir el atmak benim de kanımda var.Bence bu sayede tecrübe kazanmış oluyorsunuz.Ve hayatta en zor kazanılan şey de tecrübedir.Okulda verilen eğitim bir yere kadar ama gerçek anlamda yaşayarak görmek daha iyi.
Bence bu şekilde devam edin.Sınırlar zorlanmak içindir.İçine tıkılıp kalmak için değil.
 
ben de herşeye atlarım ve hep iş üstüme kalır ama sadece öğrenene kadar öğrendikten sonra anlamamazlıktan gelip karışmam unutma sizin sektörde işler sadece elektronikten ibaret değil mekanik pnomatik hidrolik kimya herşeyden biraz bilmek gerekiyor zaten ambalaj sektöründeki makinalarda hepsi var.
inanın ben arızanın mekanik olduğunu mekanikçiye anlatana kadar neler çekiyorum neyseki piyasada beni bildikleri için pek itiraz edemezler.
bu arada brulör sözünden yola çıkarak oluklu mukavva kutu işi mi sizin sektör?
ben de izmirde matbaa ambalaj sektöründeyim.
 
Aslında bencillik demiyelimde ,ona içimiz rahat etmıyor bırde ben goruyum demeye getırelım:)
 
herkez kendi işini yapmalı ve sorumluluk alanınının dışına çıkmamalıdır.hobi herkez olarak istediğini yapmakta özgürdür ama iş yerinde daldan dala sıçramak ne profösyonelce bir davranıştır nede etiktir.bu davranış biçimi paraya ve hatta bir gun cana bile malolabilir........
 
Flexible baskı diye geçer benimki.Tüm espri tansiyon ayarlamadır. L.C. ve registerlerle AC senkron motorları sürerek gergi ayarlamadır . Sektöre İtalyanlar damgasını vurmuşlar ve sıkıntılı anımızda Cerutti marka makinalarımızın yardımına yetişiyorlar.Aynı sektördeyiz heralde sn Hacksiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,727
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst