Pfaff 1222 dikiş makinesi kart arızası

test
Kolay gelsin ustalar.Evde pfaff 1222 model dikiş makinesi var. 15 yıldır hiç kullanılmadı.Geçen gün evde hanım ufak bir iş için çalıştırmak istedi 1 dakika geçmeden ışığı söndü koku geldi.Söktüm fotodaki kartın hem sigortası atmış hemde kapasitör olduğunu öğrendiğim parça şişmiş pert.
İzmitteki ustalar kartı iptal edip direk motora bağlıycaz eskisi gibi kullanacaksın dediler.İnternetten 1-2 yere ulaştım parça yok dediler ben mekanikçiyim benim böyle kart bilgim olmadığı gibi elektrik bilgimde kontrol kalemi düzeyinde :))
İstanbula gitme imkanım var.
1- Ustalar bu kartın tamiri ve parça bulma imkanı var mıdır ?
2- Parça yok yada çok pahalı ise ustaların dediği gibi kart iptal edilip direk bağlanırsa eskisi gibi çalışır mı?
Bu Almanlar boşamı koydu bu kartı diye kendi kendime soruyorum.
Pfafff kart 1.jpg
pfaff kart.jpg

geçmiş olsun güzel insan, adamlar iyi iş yapmışlar üzerindeki kondanstörleri değiştirdikten sonra çalışma olasılığı yüksek ama o kondanstörlerin aynısını çok zor bulursunuz. o tip kondanstörlerin adını ben hatırlayamıyorum @Mr_YAMYAM ustamız bilir. sanırım kutupsuz kondanstör, eş değer takılırsa olur derim ben. motoru da dışarı alın, değiştiren usta araya seri lamba girerek enerji verirse çalışıp çalışmayacağı belli olur. aslında araya girmesine de gerek yok sigortaya bağlarsa da aynı işi görür. çalışırsa güzel olr. çalışmazsa başka hata aranır.

O kondansatör sadece kondansatör değil.
2 adet 2500pF kondansatör ve ilave başka elemanlardan oluşuyor.
Üzerindeki Fo ibaresi rezonans frekansını gösteren değerdir.
Bu durumda bu kondansatörlere bağlı bobin ya da direnç gibi elemanlar da olması mutlaktır ki bunların da önemi vardır.
Kondansatörün yazılarına zarar vermeden bazı yazılar ve şekiller de ortaya çıkartılırsa daha iyi analiz edilebilir.

geçmiş olsun güzel insan, adamlar iyi iş yapmışlar üzerindeki kondanstörleri değiştirdikten sonra çalışma olasılığı yüksek ama o kondanstörlerin aynısını çok zor bulursunuz. o tip kondanstörlerin adını ben hatırlayamıyorum @Mr_YAMYAM ustamız bilir. sanırım kutupsuz kondanstör, eş değer takılırsa olur derim ben. motoru da dışarı alın, değiştiren usta araya seri lamba girerek enerji verirse çalışıp çalışmayacağı belli olur. aslında araya girmesine de gerek yok sigortaya bağlarsa da aynı işi görür. çalışırsa güzel olr. çalışmazsa başka hata aranır.
Ustam teşekkür ederim

Bu durumda bu kondansatörlere bağlı bobin ya da direnç gibi elemanlar da olması mutlaktır ki bunların da önemi vardır.
Kondansatörün yazılarına zarar vermeden bazı yazılar ve şekiller de ortaya çıkartılırsa daha iyi analiz edilebilir.
kendime cahil diyorum ama o kadar da değilmişim. hiç değilse bilmediğimi biliyorum.

Teşekkür ederim ustam başka bir forumda bir arkadaş paylaşmış patlamadan önceki fotoyu onu indirmiştim. Onda daha net okunuyor
pfaff kart 3.jpg

Yabanci bir forumda bu makine hakkinda konusulmus ve vatandasin birisi kartin semasini cikartmis.
Bende semayi caldim.

Bahse konu kondansatoru asagidaki semadan goruldugu uzere 2 adet 22n ve 1 adet 100n ile yapabilirsin.
Kapasitorlerin en az 275VAC olmasi gerekiyor.

Ilgili formun adresi: https://www.electro-tech-online.com/threads/is-this-a-three-leg-capacitor.94810/page-3

1733952504407.png

2014-11-22-04-28-11-jpg.jpg

Esasen o kondansator olmasa da makine calisir. Sadece ortama fazla parazit yayar.

HPF (yüksek geçiren filtre) olarak belirtilmiş.
Üzerindeki bazı kodlarla arama yaparsanız orijinal ürüne veya data sheet dosyasına rastlayabilirsiniz.
Datasheet dosyası bulunursa teknik değerlerine göre çözüm üretilebilir.

Forum istatistikleri

Konular
130,036
Kullanıcılar
453,003
Son üye
CagdasBey

Yeni konular

Geri