Öğretmen27
Profesyonel Üye
evet o kondansatörden iki adet olacak.Şase üzerinde 6530 veya 6531 pozisyon nolu diyottan çıkan +95 volt gerilim bu iki adet elk.kon.ile filitre edilerek Horz tr olan but 11 i besler.Önce o kond.leri değişin cihazı deneyin yine görüşürüz.Kolay gelsin.Hocam diyotlari arkalarindaki bobinlerden ayirdim olctum sorun yok. Anladigim kadariyla 2 bobine 2 adet seri diyot baglanmis.
Arizali kond but11 mi besliyor acaba?
Tahminim.bu kond degistirdigimizde duzelecek diye tahmin ediyorum. Gerci tv de 1 parcayla zor yirtariz.evet o kondansatörden iki adet olacak.Şase üzerinde 6530 veya 6531 pozisyon nolu diyottan çıkan +95 volt gerilim bu iki adet elk.kon.ile filitre edilerek Horz tr olan but 11 i besler.Önce o kond.leri değişin cihazı deneyin yine görüşürüz.Kolay gelsin.
Teşekkür ederim ustam. Bu arıza notlarını okumuştum fikir vermesi açısından. Transistörler sağlam. Şimdi BUT11AF besleyen kondansitörü değiştirip geriilmleri ölçüp bilgi veririm.Merhaba
İnt bulduklarım .
PHILIPS 55 Ekran
ARIZA: TV hiç çalışmıyor anahtarı açınca kırmızı ışık yanıp sönüyor
TAMİR: BUK 444 - 7610 yanık 6610 10 volt zenner 3616(1ohm) ve 3680(1ohm) direnç yanık
PHILIPS 55 EKRAN
ARIZA:TV hiç çalışmıyor
TAMİR: 7136 ( 2 SC 3795 ) 780 BUT 12 AF
http://tvtamircileri.com/forum/foru...E-ARIZALAR&s=f4cd64b8fd7b963127a5d6ca9bc359bb
Kolay Gelsin .
Bobinin burdakini görevini bilmiyorum, kritik olabilir sağlamını temin edip dener misin.Ama bobin kisa devre yine de calismasi gerekmezmiydi cihazin?Dik karttaki kond olctum saglam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?