Philips'in yaptığına bak

yavuz31

Usta Üye
arkadaşlar 2750 tl ye geçen yıl 120 Ekran led tv aldım philips marka bugün kızım 1 kaç damla su sıçratmış ve ekran ile Panel arasından içine sızarak görüntü driver ini arızalandırmış garanti kapsamı dediler masraf 600 tl sizce bu ne kadar adil ve etik konu hakkında izlenilecek yol nedir bilen ve uzman rakadaşlar yardım edebilirlermi MH ile konuştum led tv ısınma yaptığından dolayı arada hava alması için açıklık bırakılmak zorundaymış peki satış yaparken bana neden söylemiyor yada gizliyor garanti belgesine kullanıcı hatası ve sel baskını olursa garanti kapsamı diyerek kendini taca atıyor

Üreticinin tüketicinin yapmaması gereken eylemlerini size verdiği belgelerde maddeler halinde sıralamıştır ürünü su ve aşırı nemden koruyun v.s. gibilerinden. Artık firmalarda işi uyandı eşşeklerini sağlam kazığa bağlıyorlar.

sayın yaşlıuzman dedklerinize katılıyorum ancak bu kadar fahiş fiyat olmamalı sonuçta sizin ürününüzü seçmiş kişi

ayrıca led ve plazmaların ön plastik camları oynamakta ve Panel ile arasında 2 mm açıklık mevcut bunu soğutma ile alakalandırıyolar halbuki cam ve panel arası izale edilmesi gerekmezmi soğutucu işlemini fan koyarak farklı bi işekilde çözebilir bu aynı zamanda ürünün zayıf yanının gizlenmesi değilmidir

Evet güvenimizi kazanmış markaların bu kadar hassas ve nazik olmaması lazım. Orhan Gencebay'ın parçasındaki gibi bence sende haklısın

Merhaba.Sn.yavuz31,artık olan olmuştur,öncelikle de geçmiş olsun.Çerçeve ile Lcd panel arasındaki 2 mm.lik aralık bence hiç normal de değildir,lcd ve led tv ve monitörlerimde böyle bir aralık (Boşluk) da hiç mevcut değildir.Ayrıca led geri aydınlatmalı lcd'lerde açığa çıkan bu ısı,normal lcd'lerdeki kadar çok yüksek olmadığından soğutması zaten arkasında yer alan hava delikleri ve plastik dış gövdesi-ortam havası arasından olabilir,ayrıca cebri (fanlı) havalandırmaya da zaten bir gerek kalmaz.Kaldı ki arka kısımdan havayla olan bu direk temasta soğuma zaten yeterince de gerçekleşir.Bu nedenle soğutma için size gerekçe olarak gösterilen 2 mm. olarak çok abartılmış bir aralığın soğutmayı kolaylaştırıcı etkisinin bulunmadığı da kanaatindeyim ben.Arka yüzeyden olan hava sirkülasyonuyla (Arkadaki hava delikleri kapanmadıkça) bu panelin kendi iç soğutma işlemi için ziyadesiyle de yeterlidir.Bu aralığın fabrikasyon hatası olabileceği gibi bir düşünceye de sahibim,ama bu markayı hiç de kullanmadığım için (LG ve Samsung üzerine tecrübem vardır.) kesin bir şey de söylemek çok güç.

Bir de arka aydınlatmada kullanılan ledler smd,grup led sınıfından olup, power ledler gibi aşırı ısı çıkarıp mutlaka soğutucuya bağlanması gereken fazla amper çeken yüksek watt.lı ledler sınıfından da değildir,o nedenle bu aralığın bilerek fazla bırakılmasını da çok da mantıksız buldum.Soğumaya olumlu etkisini bırakın,bu aralıktan giren tozlar zaten bu aralığı en kısa sürede doldurup buradaki (soğutma sirkülasyonunun) sonlanmasına zamanla neden de olabilecektir,eğer soğutmada bir katkısı bulunsa bile.

Bundan sonrasında da oluşacak olan bu türden talihsiz kazalarla hiç karşılaşmak istemiyorsanız,benim led lcd monitörümde kullandığım yöntemi de tavsiye edebilirim size.İnce asatat kağıdı (Cep) türünden ince,şeffaf naylonu çerçeveyi de kaplayacak şekliyle ön panel yüzeyini ince bir film tabakasıyla kaplamanızdır.Ben eser de olsa bir radyasyon etkisinden korunmak için de LG marka 18.5" lcd led monitörümde bu uygulamayı şu anda da kullanıyorum.Siz de çizilme,su kaçmasının,dış tozların bu olumsuz etkisinden korunmak için,yani bundan sonrası için bu uygulamayı kendinizce de yapabilirsiniz.Çünkü 2 mm.lik bir aralıktan soğumanın tam olarak da değil,sadece arka kısımda,bu amaçla açılmış havalandırma deliklerinden bu işlemin tam olarak da olduğunu şimdiye kadar da biliyorum.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Televizyon ekranını evde bayanlar genelde camsil ile temizler, eğer eşinizde bu şekilde temizlemiş olsa yine aynı sorun ile karşılaşacaktınız.

sayın MuraTh philipsin özel spreyi var ayrıca çok narin bezi var eşimin yada başkasının tv yi temizlemesi mümkün değil evi çok iyi temizlerler ama televiyonum çok kirlidir devamlı nemli bez ile ben silerim muhtemelen çocuk eliyle yada firklı bi şekilde su sıçratmış ancak camdan aşağıya bardaktan boşalırcasına değil elbetteki

burada aslolan 1 yada fazla damla suyun 3000 tl değerinde bir tv den Ekran Panel arasından sızıp yanmasıdır bu hiçbir mantığa sığmaz elbetteki kimse televizyonunu yağmur altına bırakmaz burakın kovayı bardakla dahi isteyerek bilerek su dökmez hatta kazayla dahi bugüne kadar yarım çay bardağından fazla su dökülmesiyle karşılaşmadım toplumda buda insanlarımızın tv ye gösterdiği hassasiyeti açıkca ortaya koymakta opel astra 90 bin tl ye araba üretmiş ancak cam sileceği veya emniyet kemeri koymamış bunun gibi bir örneğe sizin bakış açınız nedir lütfen cevap araba 90 bin tl silecek emniyet kemeri 1000 tl yi geçmez tv 3000 tl ama 2 damla su ekrandan sızıyor panelden giriyor görüntü kartını arızalandırıyor hemde en güvendiğiniz markalar

ben buhar kazanına transmitter takmadan önce temizler teflon sarar sıvı conta sürer sıcak buhar kaçırmasını engellerim veya bunun gibi emniyetli ve tedbirli iş yapan arkadaşlarımız çok vardır örnek yeraltı kablosuna ek yaparda ek mufu ve protolin kullanmazsanız veya basit eklerde kaynar eriyen bant kullanmazsanız nolur

philips diyorsunuz led diyorsunuz ve muhtemelen Elektronik mühendisleride bu işin içindedir ama olana bakın birde

demek istediğim şu, tv ekranları özel sprey veya camsil gibi ürünlerle temizlendiği için Ekran ile Panel arasında herhangi bir boşluk olmaması gerekir.

elbetteki boşluk olmaması gerekir bu aptalca bir şey ve bir de kalkıyor bu boşluğu ısınmaya karşı havalandırma olarak açıklamaya çalışıyor bu hangi mantığa sığar bu açıkca müşteriye tuzaktır benim tv ön plastik ekranı çok müthiş şekildede oynuyor yerinden hareket ediyordu 4 kenarından da oynama var

Birde şu var.Geçen yıl Toshiba Marka Led Tv nin yeri değiştirilirken ön panelde hafif bir darbeden dolayı
hasar oluştu..Servisi arayıp Panel fiyatı sorduk,adam 1500 tl dedi..Tv nin fiyatı 1200 Tl..Bunun mantıklı bir açıklaması var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…