sayın yaşlıuzman dedklerinize katılıyorum ancak bu kadar fahiş fiyat olmamalı sonuçta sizin ürününüzü seçmiş kişi
ayrıca led ve plazmaların ön plastik camları oynamakta ve
Panel ile arasında 2 mm açıklık mevcut bunu soğutma ile alakalandırıyolar halbuki cam ve panel arası izale edilmesi gerekmezmi soğutucu işlemini fan koyarak farklı bi işekilde çözebilir bu aynı zamanda ürünün zayıf yanının gizlenmesi değilmidir
Merhaba.Sn.yavuz31,artık olan olmuştur,öncelikle de geçmiş olsun.Çerçeve ile
Lcd panel arasındaki 2 mm.lik aralık bence hiç normal de değildir,lcd ve led tv ve monitörlerimde böyle bir aralık (Boşluk) da hiç mevcut değildir.Ayrıca led geri aydınlatmalı lcd'lerde açığa çıkan bu ısı,normal lcd'lerdeki kadar çok yüksek olmadığından soğutması zaten arkasında yer alan hava delikleri ve plastik dış gövdesi-ortam havası arasından olabilir,ayrıca cebri (fanlı) havalandırmaya da zaten bir gerek kalmaz.Kaldı ki arka kısımdan havayla olan bu direk temasta soğuma zaten yeterince de gerçekleşir.Bu nedenle soğutma için size gerekçe olarak gösterilen 2 mm. olarak çok abartılmış bir aralığın soğutmayı kolaylaştırıcı etkisinin bulunmadığı da kanaatindeyim ben.Arka yüzeyden olan hava sirkülasyonuyla (Arkadaki hava delikleri kapanmadıkça) bu panelin kendi iç soğutma işlemi için ziyadesiyle de yeterlidir.Bu aralığın fabrikasyon hatası olabileceği gibi bir düşünceye de sahibim,ama bu markayı hiç de kullanmadığım için (LG ve Samsung üzerine tecrübem vardır.) kesin bir şey de söylemek çok güç.
Bir de arka aydınlatmada kullanılan ledler smd,grup led sınıfından olup, power ledler gibi aşırı ısı çıkarıp mutlaka soğutucuya bağlanması gereken fazla amper çeken yüksek watt.lı ledler sınıfından da değildir,o nedenle bu aralığın bilerek fazla bırakılmasını da çok da mantıksız buldum.Soğumaya olumlu etkisini bırakın,bu aralıktan giren tozlar zaten bu aralığı en kısa sürede doldurup buradaki (soğutma sirkülasyonunun) sonlanmasına zamanla neden de olabilecektir,eğer soğutmada bir katkısı bulunsa bile.
Bundan sonrasında da oluşacak olan bu türden talihsiz kazalarla hiç karşılaşmak istemiyorsanız,benim led lcd monitörümde kullandığım yöntemi de tavsiye edebilirim size.İnce asatat kağıdı (Cep) türünden ince,şeffaf naylonu çerçeveyi de kaplayacak şekliyle ön panel yüzeyini ince bir film tabakasıyla kaplamanızdır.Ben eser de olsa bir radyasyon etkisinden korunmak için de LG marka 18.5" lcd led monitörümde bu uygulamayı şu anda da kullanıyorum.Siz de çizilme,su kaçmasının,dış tozların bu olumsuz etkisinden korunmak için,yani bundan sonrası için bu uygulamayı kendinizce de yapabilirsiniz.Çünkü 2 mm.lik bir aralıktan soğumanın tam olarak da değil,sadece arka kısımda,bu amaçla açılmış havalandırma deliklerinden bu işlemin tam olarak da olduğunu şimdiye kadar da biliyorum.Kolay gelsin.