Pic 16f877 lcd hakkında

biotec

Üye
Arkadaşlar herkese slm.. bir devre hazırlıyorum Lcd ekranlı fakat takıldıgım bir nokta var yardımcı olabileceginizi düşündügüm için danışmak istedim..
16f877 ekranı sürüyorum Fakat 2.satırda şunu olsun istiyorum.. gelen analog veriyi dijital olarak okurken sayı olarak 5.00 volt degilde bu şekilde > kademeli olarak ilerlemesini istiyorum..yani giriş düşükken > bu şekilde yükselirken >>> gibi kadememeli olarak ilerlemesini istiyorum ama
bir türlü içinden çıkamadım bir çok örneklerden faydalandım ama olmadı..yardımcı olursanız çok sevinecem..herkese allah kolaylık versin.şimdiden telekkür ederim..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ustam öncelikle hangi programlama dilini kullanıyorsun bu konuda bir açıklama yapabilirmisin.
Program olarak size o konuda en basit kullanılabilen ve en ideal olacağını düşündüğüm proton basic programını öneririm Neden derseniz öncelikle ondalıklı olarak tek bir değişken oluşturabiliyorsunuz.Ekrana yazı yazma komutları çok işlevsel ve çok mantıklı.
Şu anda devrenizin ve programınızın hiç bir özelliği hakkında bir bilgim olmadığı için ancak ve ancak bu kadar cevap verebiliyorum saygılarımla...

arkadaşımızın dediği gibi protonda rahatlıkla olmakta.Resimi bir incele

Ekli dosyalar

• derce-bar.rar
    10.8 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:
allah razı olsun yaa valla işime yaradı..yaptıgım devrede dedektör devresi yakında burda yayınlarım..güzel bir şey olacak..inş.takıldıgım bir nokta olursa yazarım..saygılar.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,811
Kullanıcılar
452,618
Son üye
mberber

Yeni konular

Geri