Pic Basic Pro serin2 komutunda timeout'u çalıştıramadım

forgatten2

Üye
Katılım
1 Ocak 2009
Mesajlar
34
Puanları
1
Arkadaşlar bildiğimiz üzere serin2 komutunun kullanımı SERIN2 DataPin{\FlowPin},Mode,{ParityLabel,}{Timeout,Label,}[Item...] şeklinde. Ben programda 1 saniye seri iletişimden herhangi bir bilgi gelmediğinde mesela "loop" etiketine gitmesini istiyorum. Bunu için yazacağım kod tahminimce şu şekilde olması gerekli: SERIN2 GIRIS,396,1000,loop,[WAIT "ABC" AL]. Bunu yazdığımda 1sn bekleyip loop etiketine gitmesi gerekli. Fakat program bu komutta takılıyor, 1 sn sonra loop etiketine de gitmiyor, ama seriden bilgi gönderirsem alıyor. Acaba ben mi yanlış kullanıyorum timeout olayını?
 
Arkadaşım pek serin komutu ile uğraşmadım ama bilginin gelmesini bekleme süresi biraz uzun gibi. Biryerde okumuşdum serin komutunda bazen parazitlerden dolayı süre her seferinde bitmeden reset lenip yeniden beklemeye başlıyormuş. Veya buna benzer bir durum. Süreyi 1sn değilde daha kısa ayarlayıp bir deneme yapabilirsin.
 
1ms yapınca çalışıyor ama ben 1sn beklemesini istiyordum. Biraz araştırma yaptım ve serin komutunda timeoutu kimsenin çalıştıramadığını gördüm. Hserin komutu sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
 
buradaki problem WAIT den kaynaklanıyo oraya WAIT yazdıgın için sürekli ABC yi bekliyor ve timeout devre dışı kalıyor sorunun o.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,898
Mesajlar
921,459
Kullanıcılar
451,045
Son üye
Osman bayram

Yeni konular

Geri
Üst