yuksekpotansiyel
Üye
arkadaşlar pic ile bir proje hazırladım ve picin besleme katı olarakta 7805 kullandım. fakat devremin programa göre adam akıllı çalışabilmesi için elekrik kesintilerinde picin kesintisiz çalışması gerekiyor. ilk baştaki fikrim mekanik anahtarlı bir upsin aküsünden direk 12v almaktı Elektrik kesildiğinde akünün gereksiz harcanmaması için normalde açık bir kontakör upsin mekanik anahtarına bağlanacak elektrik varken ups çalışacak (sadece aküyü şarj edecek) elektrik kesildiğinde kontakta enerjisini yitirip açık hale geçecek (ups kapanacak (220 üretmeyecek) sonuçta upsin aküsü elektik kesintisinde kendini dahi çalıştırmadan pici çalıştıracak...
sonra picin ve elemanların harcadığı gücü kabataslak bir hesab ettim ve devreme 9v luk bir pil bağlasam işimi 1 saat görür çoğu kesintide okadar uzun sürmez diye düşünüyorum.
asıl sorum şu picli bir devrem var beslemesi 7805 le yapılıyor. devreye bir veya iki adet 9vluk şarjlı pil bağlayıp normalde pili şarj edip devreyi çalıştırmak pil dolu ise pilin şarjını kesmek elektrik kesildiğinde ise 9v luk pille devreyi çalıştırmaya devam etmek istiyorum. tabi elektrik geldiğinde pil tekrar şarj olmalı.
lm317 ile bişeyler düşündümsede içinden çıkamadım... bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim olmadı bi ups i gözden çıkarmam gerekecek
sonra picin ve elemanların harcadığı gücü kabataslak bir hesab ettim ve devreme 9v luk bir pil bağlasam işimi 1 saat görür çoğu kesintide okadar uzun sürmez diye düşünüyorum.
asıl sorum şu picli bir devrem var beslemesi 7805 le yapılıyor. devreye bir veya iki adet 9vluk şarjlı pil bağlayıp normalde pili şarj edip devreyi çalıştırmak pil dolu ise pilin şarjını kesmek elektrik kesildiğinde ise 9v luk pille devreyi çalıştırmaya devam etmek istiyorum. tabi elektrik geldiğinde pil tekrar şarj olmalı.
lm317 ile bişeyler düşündümsede içinden çıkamadım... bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim olmadı bi ups i gözden çıkarmam gerekecek