olcay_sancar
Üye
ve eklemeyi unuttum birde asm dilini görsel olarak tam kapsamlı ögreten asm görsel egiim seti var onuda paylaşmak isterim ilgilenenlere
Uzun zamandır kullanmıyorum, değişmiş olabilir elbette ama benim kullandığım dönemlerde benden istemiyordu....hem o pice program yazmak için kendi özel programlayıcı devresi istiyor...
Uzun zamandır kullanmıyorum, değişmiş olabilir elbette ama benim kullandığım dönemlerde benden istemiyordu.
MPLAB bir suite, bir IDE dir. Derlemeyi yapan kısım MPLAB değil, içinde ki bir progr*****tır(MPASM-Assembly dili için, diğer diller de değişiklik arzedebilir). MPLAB bünyesine C veya basic tabanlı bir compiler da entegre edip direkt kod yazabilir ve derleyip simüle edebilirsiniz. ICD veya benzer toollar ile etkin bir şekilde yazılımı monitorize eder, kontrol noktaları oluşturabilir, adım adım koşturabilirsiniz, makro tarzı manipülasyonlar yapar ve yazılımın bunlara tepki vermesini izlersiniz. vs vs vs...
Siz *.HEX uzantılı dosyayı elde ettikten sonra istediğiniz programmer ile yüklersiniz ve MCU da yok bu olmamış demez/diyemez.
arkadaşım yazıdğın programları denemek için proteus son sürümünü kulanabilirsin
arkadaş mplab demiş o çok işine yaramaz.hem o pice program yazmak için kendi özel programlayıcı devresi istiyor.
buda pic ccs c.c dilinde program yazarsın.ben bunu kullanıyorum.çok kullanışlıdır.
https://www.kontrolkalemi.net/drive/s/dUHb3iKwYfKh5RQzYYa2WUxjV21CuE
PIC-C-Compiler-CCS-PCWHD-v4.068.rar