ulasuzun
Üye
sn ulasuzun,
_ röle, anahtar gibi birkaç malzeme ile yapılabilecek bir anahtarlama işleminde neden pic, transistör, röle,12v, 5v,yazılım,.................kullanmak gerektiğini sorulduğu halde yazdığın 5 mesaj içeriğinde de göremedim. yazdığın mesajlardan ders çalışmaktan bıkkınlık gelmiş, kafasını toparlamak için malzeme kutusunu karıştıran birisinin sorduğu sorular olarak yorumladım.
_paylaşım forumlarında bilmediğimiz konularda bilenlerin bilgilerinden en iyi yararlanma şekli güzel soru sorabilmekten geçmektedir.
_güzel soru: bizim konu ile yeteri kadar ilgilendiğimizi ve araştırma yaptığımız halde istediğimiz bilgiye ulaşamadığımız için yardım istediğimi yansıtıyor olmalıdır.
mesela yukarıdaki mesajındaki soru1 şöyle olsa idi ; Pic giriş ve çıkışlarına kontrol ve sürücü elemanlar nasıl bağlanır? şeklinde olsa idi;
_ bu soruya çok hızlı bir şekilde '' I/O Interfacing '' linki verilirdi. böyle bir cevap ayrıca sana özel bir cevap olacağı gibi genelde konu ile ilgilenenlerin de bilgilerini tazeler ve katkı sağlar.
sakın bu sayfa ingilizce, ben bilmiyorum deme google translate yerteri kadar anlaşılır hale getiriyor..................................................
Öncelikle teşekkürler...
Adresimi yazayımmı belki beni dövmek falan istersiniz... Çok açık bir şekilde neden ne için kullanacağımı yazdığımı düşünüyorum aslında... Bunun neresi kapalı anlayamadım... Belki zihniniz kapanmıştır çok çalışmaktan (en azından ben böyle yorumluyorum...)
Ben konuyla yeteri kadar ilgilendim ve yukarıyı okuduysan bazı şeyleri çözmüş durumdayım... Sağolsun bazı arkadaşlarda fikir verip yardımcı oldular... Hepsine tekrardan teşekkürler...
Google translate için ayrıca teşekkürler... Dünyadan haberim yokmuş...