Pic ile ADC devre tasarimi

işlemcı kullanmadan conparatorler ıle yapabılırsın daha basıt ve kararlı olur
 
Sayın halilden;
Proje zipli dosyanın içerisindedir.Devre çalışmaktadadır.Konuyu açan arkadaşın ve sizlerin bilgi ve kullanımına açıktır.
Sayın data;
opamplar ve komparatörle yapılabilinir ama aradaki geçiş zamanları ve kilitlemeler içinde ya donanım yada lojik işlemlere gerek vardır ayrıca devre daha da karmaşıklaşacaktır.İşlemcili sistem istenilen çalışma koşullarına göre daha konforlu çalışmaktadır.Kalibrasyon için 15 dakika uğraşıp daha sonra ayarların kayma sorunları olması yerine programı 1,5 dakikada yazıp yüklemek daha kararlı ve kesin sonuçtur.
Tüm fikri olan arkadaşlara saygılar.Kolaygelsin
 
devre doğrudur yanlız çıkışlara transistör veya uln serisi entegre konursa sorun olm<z
 
Arkadaslar bir sure yurtdisinda oldugum icin cevap yazamadim ozur dilerim;
konuyla ilgilenen tum arkaslara tesekkur ederim. Devreyi roleler yaridimi ile yapmak cok zor cunku bildiginiz gibi AO cikislari max 4-5 mA verir ve direk role cektirmek kolay olmaz.
Eyup bey devrenizi birazdan inceleyecim yardimizi icin tesekkurler.
Herkeze kolay gelsin
 
pik kullanmadanda bu işi yapabilirsın paralel çıkışlı adc ler var bu enteğrelerle yapabılırsın basit bır çozum mesela lm3914 bu entegre 10 kademelı çıkış veren bır enteğre her kademeyı ayrı çıkışlara bağlıyarak proğram gerekmeden yapabılırsın
 
Sn. Tekin126 bey
Sirali cikista rölelerin tek tek cekmesini nasıi sagiliyorsunuz basit bir prensip semasi yollayabilirmisiniz?
Saygilarimla
 
Eyup bey yolladigiz devre ve yardiminiz icin tesekkur ederim ve isimi gordu. Ben tekin126 bey'in nasil cozum saglayacagini merak ettim bildiginiz gibi piyasada I/O coklayicilar var bu cozumle yapilan ancak onlar roleler birakmadan sureli cekik kalirlar , tek tek roleleri analog elektronikle nasil cektirilecebilir merak ettim. Pic ile herturlu konfigurasyon yapilabilir. Sizin yolladiginiz devreye Bc 237 tranisistor ile surerek uyguluyorum.
Saygilar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,155
Mesajlar
923,757
Kullanıcılar
451,494
Son üye
Maktest

Yeni konular

Geri
Üst